Workum F3 – SDS F3

Spannende openingswedstrijd voor Workum F3

Het nieuwe F3 startte het seizoen met een thuiswedstrijd tegen SDS Easterein F3. Onze jongens hadden er zin in en begonnen overrompelend. Binnen enkele minuten lag de voetbal al in het doel van de verbaasde tegenstander. Uit een van de eerste aanvallen scoorde Rutger met een hard schot: 1-0 ! Dat beloofde heel veel goeds en was het begin van een leuke, maar ook zware wedstrijd voor onze voetballers. Workum en SDS bleken namelijk zeer aan elkaar gewaagd. Er werd hard gewerkt door beide teams en niet geheel ten onrechte maakte SDS F3 gelijk. Toen brak een sterke periode aan van Workum. Zowel Jonatan als Max konden na mooi opgezette aanvallen alleen op het doel van SDS af. Voor de limonadepauze stond het dus al 3-1 voor Workum F3!

Maar SDS stroopte de mouwen op en nam na rust het heft in handen. Onze F3 kwam onder druk te staan en kon helaas niet voorkomen dat de tegenstander langszij kwam. Na de 3-3 volgde een spannende periode. Workum kreeg weer een aantal kansen om op voorsprong te komen, maar helaas stond de keeper van SDS F3 in de weg. Halverwege de tweede helft raakte de pijp een beetje leeg bij Workum. Het lukte niet meer goed de bal uit het strafschopgebied weg te krijgen. Zodoende scoorde SDS toch nog twee keer, eindstand 3-5.

Ondanks het verlies was het spelplezier groot en werd er al heel goed gevoetbald door onze F3. Zij gaan dit seizoen zeker punten pakken!

F3-wedstrijd
Max is onderweg naar de 3-1

F3-complimenten

F3-coach Patrick Overwijk geeft zijn team complimenten