CVVO F7 – Workum F3

Klasseverschil

Als Workum F3 de ene week thuis verliest van de koploper met 0-9 en de andere week de uitwedstrijd tegen de hekkensluiter wint met 0-11, dan is het klasseverschil binnen de competitie waarschijnlijk wel een beetje te groot. Maar voor onze jonge voetballers zal dat de pret niet drukken. Afgelopen zaterdag 14 november was het weer eens een keer raak voor F3; ze waren duidelijk een paar maatjes te groot voor tegenstander CVVO F7.

De voetbalwedstrijd in Lemmer begon onder stormachtige weersomstandigheden en Rutger Overwijk ging meteen in de eerste minuut als een wervelwind door de verdediging van CVVO. Voordat de keeper het door had, lag de bal al achter hem in het net: 0-1. En daarna regende het nog minutenlang doelpunten. Harde afstandsschoten van Romano van Lierde (3x) en slimme intikkertjes van Max Sijrier (2x) tilden de voorsprong naar 0-6. Halverwege de eerste helft stokte de productie van F3 helaas. Het samenspel bij Workum was niet meer zo goed en CVVO F7 bood meer weerstand. Wel waren er nog wat kansjes, o.a. voor Geert Bossink.

Ook aan het begin van de tweede helft wilde het nog niet helemaal lukken. Hidde Daniels schoot bijvoorbeeld een keer net naast. En Yarno Foekema werkte in de verdediging gelukkig op tijd een gevaarlijke pass weg, anders was er misschien zelfs een tegendoelpunt gevallen. Maar toen de jongens van F3 elkaar weer goed de bal toespeelden, ging de doelpuntenmachine opnieuw lopen. Romano scoorde zijn tweede hattrick van de dag. En ook Max en Rutger waren weer trefzeker. Eindstand: 0-11 !

Omdat keeper Hidde Dalman niet zo veel te doen had, ruilde hij tijdens de rust met middenvelder Chiel van het Reve. En die liet tijdens het penaltyschieten na afloop zien dat hij ook in het doel zijn mannetje kan staan.F3 in de aanval
Workum F3 in de aanval!
Geert bijna
Geert Bossink scoorde ook bijna
kansje Rutger
Rutger Overwijk loert op een kansje

uithaal Romano
Romano van Lierde gaat uithalen.