Minnertsga 1 – Workum 1

Minnertsga overrompeld door Workum

Minnertsga – Met veertiger Broer de Ringh op de goal gaf Workum zaterdag Minnertsga les in effectief aanvallen. Workum viel in dit duel in de derde klasse A de eerste zes minuten volop aan en na die eerste aanvalsstorm was het 0-2. Vervolgens liet de ploeg zich zakken, totdat het in de tweede helft weer eventjes uit haar schulp kroop en toesloeg en de stand verdubbelde.

Minnertsga werd snel in de wedstrijd achteruit gedrukt door een aanvallend ingesteld Workum. Dat er in de derde minuut werd gescoord had vooral te maken met een mistrap bij Workum, waardoor voorstopper Roy van Rees moest trachten de bal weg te knallen. Daarbij raakte hij echter een medespeler, waardoor de bal langs doelman Jorn Helder rolde.

De bal werd na de aftrap snel weer veroverd door Workum dat ver naar voren stond opgesteld en andermaal Minnertsga terugdrukte. Een mooie voorzet werd door Niels Bandstra goed via de diagonale lijn naar de hoek binnengekopt, 2-0.

Het was frappant dat Workum het kennelijk wel voldoende vond voorlopig. Het liep terug naar de eigen veste en liet Minnertsga komen. De snelle voorhoede loerde niettemin op de counter. Minnertsga begon tegen te sputteren en Enno Kingma en Arjan Andringa kwamen een aantal keren dichterbij het doel van Broer de Ringh, maar deze was de hele middag stoïcijns. ,,Ik ha sân jier net keept, bin yn novimber wer begongen. It rint wol aardich, ik kin it noch dwaan’’, vertelde hij.

Minnertsga was zichzelf niet en Workum was de baas. Viel er wel een bal achter de verdediging dan pakte Ruben Ybema deze op en schoot deze vaak gericht richting de voorhoedespelers of naar de spitspositie. Een rol die hij zelf dit seizoen ook voor zijn rekening nam. Later liet hij zien, hoe gevaarlijk hij kan zijn in offensief opzicht.

Het was opvallend dat de doelpuntenmaker Bandstra ook vaak handelend optrad als Minnertsga-spelmaker Remco van der Mossel zich met het spel ging bemoeien. Die kon mondjesmaat aan de aandacht van de Workumers ontsnappen.

Minnertsga kwam beter uit de theepauze vandaan. Het kreeg met Gerlof Glazema diepte in het spel, waardoor er ook meer ruimte van spelen voor de andere aanvallers als Arjan Andringa en Enno Kingma ontstond. Het resulteerde na rust in enkele fraaie aanvallen, waarbij het aan doelman De Ringh te danken was dat de aansluitingstreffer niet kwam. Hij tikte met een strekkende arm de binnengeschoten bal van Herre de Vries onder de lat vandaan tikte. Eerder was Enno Kingma met een schuiver ook kansrijk, maar andermaal De Ringh bracht redding. Kingma was later op een voorzet van Ydo Hoekstra nogmaals kansrijk. De 1-2 kwam niet, waardoor Workum nog eenmaal uit de schuilhut vandaan kwam en de meegeslopen Ruben Ybema totaal vrijstaand binnenkopte, 0-3.

Er was nog een half uur te gaan, en waar Minnertsga eigenlijk de genadeklap had gekregen, bleef Workum bouwen aan de aanval. Rick Demmer liet 0-4 aantekenen na een fraaie uitval.

De rust die Workum had kunnen opbrengen, ontbrak aan Minnertsgaster kant.

Volgende week speelt Workum thuis tegen de oud trainer Marco Vlap (SV Mulier). Wij hopen u weer te mogen verwelkomen.

Workum: Broer de Ringh, Pieter Theo Weitenberg, Sjerp Jan Hofman (Dennis Hoekstra), Ruben Ybema, Jeffrey Groen, Mark Bandstra, Jordy Heeres, Niels Bandstra, Rick Demmer, Gjerrit Hoekstra, Jurgen Buma (Jan Hofman).

Minnertsga: Jorn Helder; Jens de Boer, Rein Sybe Faber, Roy van Rees (Bart Stroosma), Enne Joostema; Simen Zeldenrust, Ydo Hoekstra (Rienk van der Veen), Herre de Vries; Remco van der Mossel, Arjan Andringa, Enno Kingma.