Sleat F1 – Workum F3

Bikkelen in Sloten

Opnieuw moesten de voetballers van Workum F3 flink aan de bak. De overwinning op Sleat F1 kregen ze zaterdag 2 april jl. niet cadeau. Maar na het laatste fluitsignaal gingen er wel weer drie punten in de sporttas mee naar huis: uitslag 1-2.

Het was eigenlijk de gehele wedstrijd een gelijkopgaande strijd. Waarbij er vooral op het middenveld veel gebikkeld moest worden om de bal te veroveren. De voorsprong na zo’n tien minuten kwam net als een week geleden wel wat gelukkig tot stand. Een corner van onze F3 werd door een verdediger van Sleat in het eigen doel gewerkt: 0-1. Geheel onterecht was de voorsprong niet, want de meeste kansen waren tot dan toe voor Workum. De thuisvoetballers lieten zich echter niet kennen en deden er een schepje bovenop. En zodoende scoorde Sleat F1 na een snelle tegenaanval een verdiende gelijkmaker: 1-1. Dat was ook de ruststand.

De eerste helft had al aardig wat energie gekost, maar coach Patrick Overwijk wist de jongens van F3 aan te sporen om er na rust nog even volledig voor te gaan. Dat was niet aan dovemansoren gericht. Hidde Daniels beet zich vast in de sterkste speler van Sleat F1 en gaf hem bijna geen kans meer. Hij wist zich in de rug gesteund door Geert Bossink en Yarno Foekema, die alsnog ingrepen als het nodig was. En keeper Hidde Dalman was de tweede helft sowieso niet meer te passeren. Op het middenveld deed de niet helemaal fitte Chiel van het Reve heel belangrijk storend werk. Rutger Overwijk die geblesseerd raakte na een tackle van achteren, speelde op karakter de wedstrijd uit en zorgde voor veel gevaar in de aanval. De verdediging van Sleat had ook de handen vol aan Max Sijrier, alleen de paal en de keeper stonden hem helaas in de weg. Het was Jonatan Jellesma die een mooie pass gaf, waarna Romano van Lierde met een hard schot de zege op Sleat F1 veilig stelde: 1-2. Omdat de concurrentie in de 4e klasse niet wist te winnen, is Workum F3 nu zes punten los. Maar de hoofdprijs is nog ver weg; er zal eerst elke week weer voor de winst geknokt moeten worden.

Workum F3 in actie!

Rutger gaat een voorzet geven aan Max. Helaas pakt de keeper de bal.

Sleat F1 in de tegenaanval. De verdediging van onze F3 houdt stand.

Corner wordt genomen door Romano.