Waterpoort Boys 1 – Workum 1

Onzorgvuldige wedstrijd kent geen winnaar

Na de nipte winst in Oudemirdum vorige week, stond deze week de kraker tegen de Waterpoort Boys op het programma. Nadat er vorige week met meer dan geluk dan wijsheid gewonnen werd, was besloten om de volledige week op het gras te gaan trainen. Wetende dat ook in Sneek een grasveld ligt dat moeilijk te bespelen is.
In het elftal van trainer Arjen Hoekstra was één wijziging doorgevoerd ten opzichte van vorige week. Door een blessure moest Jurgen Buma toekijken en werd hij vervangen door Jan Hofman.
Vanaf het eerste fluitsignaal kozen de Workummers ervoor om het spel aan de Snekers te laten en toe te slaan in de omschakeling. Dit zorgde voor een spelbeeld wat voor de algemene toeschouwer niet fijn was om naar te kijken. Doordat de thuisploeg veel in balbezit werd gelaten, leek het erop dat zij het overwicht hadden. Toch creëerden zij zeer weinig uitgespeelde kansen en kon Workum niet gevaarlijk worden doordat men, zeker in balbezit, onnauwkeurig was. Er waren dan ook geen kansen in de eerste helft die het benoemen waard zijn.
In de rust gaf trainer Hoekstra de ploeg dan ook mee om “geduldig te blijven en onze kans af te wachten, want die zou er zeer zeker komen”.
De tweede helft zou gelukkig aantrekkelijker worden en leverde uiteindelijk twee doelpunten in dit toch saaie schouwspel. Waar de eerste tien minuten na rust een vervolg waren op de eerste helft, was daar Hofman die vanuit het niets een prachtig doelpunt maakte. Hij kreeg de bal aangespeeld op de linkerflank, waarna hij de rechtsback makkelijk voorbij ging op de rand van de zestien en fraai binnenschoot langs keeper Rijpkema. Met één actie wist hij het gevoel van de volledige eerste helft bij de toeschouwers, die er in grote getalen mee waren gekomen vanuit Workum, doen vergeten. Dit leek voor Workummers een steuntje in de rug, maar dit was echter niet het geval. De ploeg kwam steeds verder onder druk en wist er vooral niet meer uit te komen in balbezit. Daarentegen werd de thuisclub niet heel gevaarlijk, op een aantal momenten na. Tot in de 71
e minuut de organisatie ontbrak bij de roodhemden en Minks genadeloos toesloeg vanaf randje zestien. Nadat hij de bal over de grond aangespeeld kreeg, gebruikte hij Hofman als draaischijf, waarna hij de bal beheerst kon binnenschieten. Een op dat moment toch verdiende tussenstand. Na dit doelpunt hinkelden beide ploegen op twee gedachten, wie verliest zal afhaken in de titelstrijd en wie wint zou wel eens goede zaken kunnen doen in deze knotsgekke competitie. Dit had zijn doorslag op de wedstrijd, er werd weinig meer gecreëerd. Totdat in de 87e minuut Demmer werd gelanceerd en achtervolgd door de laatste man van WPB op de keeper af ging. Hij werd bijgehaald door de veldspeler, die hem direct naar de grond bracht. Een achteraf verstandige keus op dit moment in de wedstrijd, want het vond net buiten de zestien plaats en dus volgde er een rode kaart en een vrije trap. De vrije trap verdween in de muur en dus werd door deze actie een levensgrote kans omgezet in een weinig gevaarlijke vrije trap voor de uitploeg. De kraker eindigde hierdoor in een verdiend gelijkspel, waarin beide ploegen weinig bijzonders lieten zien. Door de winst van Joure, wist de ploeg uit te lopen in de uiterst spannende eindstrijd voor het kampioenschap in de derde klasse K. Daarnaast kon Minnertsga weer aansluiten en lieten zowel Oeverzwaluwen als Berlikum ook punten liggen.

Op 23 april staat de derby Workum – Koudum op het programma. Om half drie wordt er afgetrapt op Sportpark de Rolpeal. We zien u dan graag langs de lijn!