Workum F3 – ONS Boso Sneek F2

Eerherstel voor Workum F3

De jongens van F3 hadden iets recht te zetten en dat kon het thuispubliek ook zien afgelopen zaterdag 23 april. Een overtuigende overwinning van 4-1 op ONS Boso Sneek F2 was het resultaat. En daarmee bleef de titel nog steeds binnen handbereik!

Het liep de laatste weken wat minder bij onze F3. Dachten sommige voetballertjes er wellicht iets te gemakkelijk over na een lange serie overwinningen of waren ze misschien gewoon wat uit vorm? In ieder geval was iedereen weer bij de les tegen ONS Boso Sneek. De tegenstander begon gelukkig wat minder alert. Het eerste doelpunt viel namelijk uit een door Romano van Lierde benutte strafschop. Deze werd na een kleine tien minuten gegeven, omdat een verdediger van de Snekers iets te dicht bij het eigen doel hands maakte. Toch herstelde ONS Boso Sneek F2 zich snel van deze tegenvaller. Binnen een paar minuten lag de gelijkmaker al achter onze keeper Hidde Dalman. Bij een uitbraak van de Sneker voetballers werd heel snel hun spits aangespeeld. Hij liet deze buitenkans niet onbenut en schoot keihard binnen: 1-1. Maar de jongens van Workum F3 raakten niet van slag. Onze laatste man Hidde Daniels veroverde de bal, zag niemand vrij staan en stak aldus het middenveld over. Daarna passte hij de bal naar Rutger Overwijk. Die omzeilde de verdediging van ONS Boso Sneek en schoot met precisie in de linkerhoek: 2-1. Met die stand gingen de beide voetbalteams de rust in.

In de tweede helft verslapte onze F3 gelukkig niet. Het waren wederom de tegenstanders uit Sneek die een steekje lieten vallen. Romano schoot namelijk een hoekschop zomaar in één keer in het doel van ONS Boso Sneek F2. Misschien zat er nog ergens een been tussen, maar het was sowieso een fantastisch doelpunt: 3-1. Daarna deden de voetballers uit Sneek nog wel pogingen om de achterstand te verkleinen. Er was echter geen doorkomen meer aan bij Workum F3. Zo nam Chiel van het Reve de verdedigende taken van de afwezige Yarno Foekema uitstekend waar. En ook Geert Bossink wist menige tegenstander af te stoppen. Daarnaast stoorde Jonatan Jellesma al vroeg op het middenveld. En keeper Hidde verrichtte nog een paar prima reddingen.

Maar de koek was nog niet op voor Workum F3! Tegen het einde van de wedstrijd pikte Rutger achterin de bal op en begon aan een solo. Voordat hij zich vastliep, speelde hij de bal over naar Romano. Die rende nog een tiental meters en haalde verwoestend uit: 4-1. Daar bleef het bij, want ook deze week had F3-spits Max Sijrier de pech dat hij weinig ruimte van de tegenpartij kreeg en zodoende niet tot scoren kwam. Maar hij en zijn teamgenoten verlieten na het laatste fluitsignaal wel blij en trots het voetbalveld. De tegenvallende prestaties waren tot stilstand gebracht met deze verdiende zege. Op naar de volgende wedstrijd!

Workum F3 in de aanval

De keeper van ONS Boso Sneek F2 had het druk.

Er werd weer goed meeverdedigd.

Een penalty wegens hands.