DWP 1 – Workum 1

Workum weet ook nu weer niet te winnen van DWP

Na de prachtige overwinning vorige week in de derby tegen de Koudumer blauwhemden, was het vertrouwen in de titel weer volledig terug bij de Workumers. Met op het oog een redelijk eenvoudig programma in het vooruitzicht, leken de kansen enorm gegroeid na deze belangrijke driepunter. Joure, de nummer één, krijgt immers nog Oeverzwaluwen de laatste competitiewedstrijd en moet daarvoor nog zien af te rekenen met DWP. Toch bleef het belangrijkste dat de ploeg zelf zijn punten zou blijven pakken om in ieder geval zelf geen steekje te laten vallen. Op deze weg naar het kampioenschap stond dit weekend een zeer lastige uitwedstrijd tegen de, in de ranglijst toch afgezakte, ploeg uit Sintjohannesga op het programma. De kwelgeest voor de ploeg uit Workum, want wanneer was er eigenlijk voor het laatst gewonnen van DWP? Zelfs Hofman kon het zich niet herinneren en die is toch echt de oudste in deze piepjonge selectie. Het bleek uiteindelijk 19 september 1992 te zijn.

Na de overwinning vorige week, had trainer Hoekstra graag de zelfde elf spelers het veld ingestuurd. Er werd namelijk voor elkaar gevochten en dat resulteerde dan ook in een prachtige overwinning! Waren het dat Heeres een onterechte kaart wist te maken en dus vanaf de zijlijn moest toekijken vanwege een schorsing. Zijn plaats werd overgenomen door Brandsma, waardoor Bandstra een plekje op schoof vooruit op het middenveld.

Om half drie werd afgefloten onder het genot van een heerlijke lente weer. Het begin in de wedstrijd was voor beide ploegen toch een beetje aftasten. Het was een felle beginfase waarin beide ploegen elkaar weinig cadeau gaven. Toch ontstonden de eerste kansjes voor de hoger geklasseerde uitploeg. Demmer kwam in een goede schietpositie, waarna ook Bandstra en Brandsma de kans kregen om, door sterk werk van spits Hoekstra, uit te halen van randje zestienmeter. Daarentegen kreeg DWP steeds meer grip op het spel wat tot enkele benauwde momenten leidde voor het doel van keeper Minnema. Dit leidde dan ook direct tot de 1-0 in de 38e minuut, na een scherpe voorzet kopte spits Holtrop hard raak voor de thuisploeg. Nog geen minuut later lag ook al de tweede in het net, de nummer 10 van de thuisploeg draaide open op het middenveld en haalde van een meter of dertig geweldig uit. Keeper Minnema had geen reactie en stond er spontaan een forse achterstand op het bord.

Na de rust werden de roodhemden sterker en sterker, maar tot echte kansen kwam het niet. Er werd aanvallend gewisseld door Hoekstra, waarna de genadeklap al snel volgde. Uit een vlijmscherpe counter wist invaller Roffel de derde eenvoudig binnen te tikken. Waar Workum bleef proberen, ontstonden de echte kansen voor de thuisploeg. Binnen een minuut na de derde goal wees de scheidsrechter gedecideerd naar de stip en kon Bandstra vertrekken met een directe rode kaart. Waar het ongeloof bij Workum nog niet was verdwenen voor deze makkelijk gegeven kaart, leek Holtrop niet om te kunnen gaan met de gegeven kans. Minnema stopte de strafschop! Toch kon Workum het tij niet keren en volgde later nog een vierde en vijfde doelpunt. Het ongeloof was dan ook groot bij de spelers na wedstrijd. Toch moeten de koppen weer omhoog, op naar de volgende wedstrijd: Delfstrahuizen uit aankomende zaterdag.