Workum JO9-1 – CVVO JO9-1 (beker)

Workum JO9-1 niet verder in bekercompetitie

Afgelopen zaterdag 10 september is het team van Workum JO9-1 helaas uitgeschakeld voor de beker. Alleen bij winst hadden onze jongens nog een kans om door te gaan. Maar de voetballers van CVVO JO9-1 waren vooral in de tweede helft een maatje te groot: eindstand 1-5.

Net zoals bij de vorige twee bekerduels begon Workum goed aan de wedstrijd. Eerst nog wat afwachtend, maar al snel werd het initiatief overgenomen. En er kwamen voor o.a. Rutger Overwijk en Romano van Lierde kansen om de score te openen. Maar CVVO JO9-1 beschikte over een getalenteerde keeper die vooral sterk was in het uitlopen. Daardoor kregen ook de Workumse aanvallers Marco Bakker en Max Sijrier weinig tijd om te schieten. Aan onze kant hield Tieme Sijperda zijn doel schoon door een aantal ballen klemvast te pakken. En verdedigend hadden Hidde Daniels, Chiel van het Reve en Auke Lootsma de zaken op orde. De zeer gelijkopgaande strijd kende daarom geen verrassende tussenstand bij rust: 0-0.

Ook aan het begin van de tweede helft ging een paar keer achterelkaar een speler van Workum JO9-1 alleen op de keeper af. Het was uiteindelijk Djustin de Jong die wel een gaatje wist te vinden en de bal precies in de linkerhoek wist te plaatsen. 1-0 voor Workum en dat smaakte naar meer! Maar bij de voorsprong kwam de achilleshiel van dit jonge team naar boven. Teveel spelers zijn vooral aanvallend ingesteld. Het meeverdedigen wordt daardoor nog weleens vergeten. En zeker als er achterin gewisseld is, zullen andere spelers de verdedigende taken moeten overnemen. Maar Workum JO9-1 speelt pas drie weken in de nieuwe samenstelling, dus dat is iets wat nog aangeleerd kan worden. Want nu bogen de voetballers van CVVO de achterstand om naar 1-2 in hun voordeel. Vervolgens ging Workum volledig op de aanval spelen en stond daarmee de achterdeur natuurlijk wagenwijd open. CVVO JO9-1 liep in een mum van tijd uit naar 1-5. Een pittig verlies, maar desondanks ging het bij onze jongens gelukkig niet helemaal ten koste van het spelplezier. De bekerstrijd was dus vooral een leerzame periode. We zijn benieuwd hoe Workum JO9-1 zich in de reguliere competitie gaat ontwikkelen.

- De eerste helft had Workum JO9-1 de wedstrijd onder controle.

– De eerste helft had Workum JO9-1 de wedstrijd onder controle.

- Helaas ontstond uit deze vrije trap geen grote kans.

– Helaas ontstond uit deze vrije trap geen grote kans.