SC Joure JO9-2 – Workum JO9-1

Onnodig verlies voor Workum JO9-1

De wedstrijden van Workum JO9-1 zijn de afgelopen weken helaas net zo wisselvallig als het huidige herfstweer. Soms gaan onze jonge voetballers als de brandweer, maar een andere keer mist het heilige vuur. Afgelopen zaterdag 15 oktober tegen het lager geklasseerde SC Joure JO9-2 was jammer genoeg het laatste het geval. En daarom werd er in Joure tegen een 5-3 nederlaag aan gelopen.

Natuurlijk begon Workum JO9-1 zoals altijd zeer gedreven, maar ook werden er grote kansen gemist. En een gouden voetbalwet is dat je dan vaak zelf een doelpunt om de oren krijgt. Tegen de verhouding in kwamen onze Workummer jongens dan ook op achterstand na een slim rollertje in de linkerbenedenhoek. Gelukkig nam onze topscorer Marco Bakker vervolgens persoonlijk het heft in handen en ronde een lange solo af met een mooi hard schot: 1-1. Helaas konden de meegereisde supporters maar kort genieten van de gelijkmaker. In de haast om nog een keer te scoren, vergaten een aantal van onze voetballers om mee te verdedigen. Dat werd door een snelle counter van SC Joure JO9-2 meteen afgestraft: 2-1. Ondanks nog een aantal goede kansen voor Workum, zouden de beide teams met deze stand gaan rusten.

Het beloofde een spannende tweede helft te worden. Maar gek genoeg werden de mouwen niet echt opgestroopt door onze jongens. Bij balverlies zou er bijvoorbeeld juist een schepje bovenop moeten, maar teveel spelers lieten de boel gaan. Had Workum JO9-1 de vrijdagmiddagtraining misschien nog in de benen? Feit was in ieder geval dat de verdediging te vaak werd overlopen door de aanvallers van SC Joure. Zodoende was in korte tijd de achterstand vergroot tot 4-1. Daarna kwam er nog wel een opleving van Workum JO9-1. Maar ondanks twee doelpunten van Rutger Overwijk, kon een eindstand van 5-3 voor Joure niet worden voorkomen. Het mocht overigens allemaal de pret niet drukken. Want zoals Rutger na afloop zei : “Ik vind het vooral heel leuk om op zaterdag met mijn vrienden te kunnen voetballen!” En zo gaan we dus op naar de volgende wedstrijd.

Helaas liep Workum JO9-1 vooral achter de tegenstander aan.

Marco op weg naar de gelijkmaker.