Willemsoord 1 – Workum 1

Winst in Willemsoord

Afgelopen zaterdag stond de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma uit tegen VV Willemsoord. Ondanks het matige optreden van Workum, Willemsoord en de arbiter zijn de 3 punten toch meegekomen naar Workum.
Al vanaf de eerste minuut was duidelijk dat het niet de leukste wedstrijd zou worden, vanaf de kant van Willemsoord werd er zowel door de supporters als door de spelers veel commentaar geleverd op de arbiter. Workum speelde in een te traag tempo waardoor de tegenstander op niveau mee kon komen. Wij konden daardoor niet gevaarlijk worden. In tegenstelling tot Willemsoord die in de 41e minuut op een 1-0 voorsprong kwam door een vrije kop kans. Na de rust was duidelijk dat de mannen van Workum een tandje bij moesten zetten. Dit gebeurde dan gelukkig ook al snel en in de 47e minuut was het Ybema die een strafschop versierde en deze zelf ook benutte. Niet veel later werd er in de 52e minuut wederom gescoord door Ybema op aangeven van Brandsma. Als snel stonden we op een 1-2 voorsprong maar dit was nog niet genoeg. In de 60e minuut was het weer raak, ditmaal was het Heeres die op een assist van Ybema scoort. Met dit 25e doelpunt behaalt Jordy Heeres zijn eerste ster, voetbal Nederland deelt per 25 gescoorde competitiedoelpunten een ster uit en na vandaag was het dus zover voor Heeres. Jordy Heeres van harte met het behalen van je eerste ster! In de 74e minuut kwam de tegenstander weer een keer in beeld en scoorde de 2-3. Bij Willemsoord werd er nog een speler met rood van het veld gestuurd na het onbesuisd inkomen met twee gestrekte benen.
De arbiter floot na 3 minuten blessuretijd gelukkig af voordat het nog uit de hand kon lopen.
Het was nog een spannende strijd in de derde klasse A, net als in de Eredivisie, met 1 punt verschil tussen DWP en SV de Griffioen. Uiteindelijk is na 26 speelronden SV de Griffioen de grote kampioen. Namens Workum willen wij hen van harte feliciteren met behalen van het kampioenschap en wij wensen hun veel succes in de tweede klasse!
Voor Workum is het nog zaak om goed te presteren in de nacompetitie om zo promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Zaterdag 20 mei staat de thuiswedstrijd tegen FC Grootegast op het programma, waarna wij op dinsdag 23 mei zullen afreizen naar Grootegast voor de return. Mochten wij deze eerste ronde doorkomen zoals ons twee jaar geleden wel is gelukt tegen deze tegenstander, dan zullen wij het in de tweede ronde opnemen tegen de winnaar van de strijd tussen de teams van Berlikum en DWP.
Wij hopen dat jullie er volgende week zaterdag bij zullen zijn om ons aan te moedigen. Wij kunnen jullie steun heel goed gebruiken! Aanvang VV Workum – FC Grootegast 14.30 uur. Tot dan!