Workum JO11-1 kampioen

Wat een prachtig stel: Workum JO11-1 kampioen!

Zaterdag 13 mei werd Workum JO11-1 (E-1) in Lemmer tegen CVVO kampioen van de eerste klasse 05. Na afloop van deze wedstrijd werd al een feestje gevierd, maar afgelopen zaterdag barstte het feestgedruis helemaal los. In Workum werd met 6-4 gewonnen van Heerenveen. Na afloop waren er medailles van het jeugdbestuur, patat en drinken in de kantine, het treintje boemelde met veel feestgedruis weer door Workum en ook werd er nog een foto gemaakt op het bordes van het “gemeentehuis”. Het ijsje van Bauke Folkerts deed de heren kampioenen overigens heerlijk smaken. ’s Middags werden de heren nogmaals in het zonnetjes gezet. Tijdens de rust van de nacompetitiewedstrijd tussen Workum en FC Grootegast ontving het team een heuse kampioensschaal. Wat een feest voor dit  prachtige stel.

Het 9-tal werd op dinsdag getraind door Marten Sjoerds en assistent-trainer Jorrit Miedema en op donderdag nam Edward Flapper de jongens onder zijn hoede. Op zaterdag gingen Wietze van der Schaaf en Marten Sjoerds altijd mee. In 21 wedstrijden werd maar liefst 19 keer gewonnen. Honderdnegenenveertig doelpunten werden gemaakt (een gemiddelde van dik 7 doelpunten per wedstrijd) en dit superteam kreeg slechts 40 doelpunten tegen. Dit zijn natuurlijk fantastische cijfers waar spelers, ouders en de hele begeleidingsstaf heel trots op zijn.

Luuk Buren, onze keeper, heeft zich dit seizoen geweldig ontwikkeld. Hij heeft maar liefst 10 wedstrijden zijn doel schoon gehouden en geen doelpunt door gelaten. Ruben, van Hiddo en Dieuwke, liep achterin te poetsen en met zijn snelheid maakte hij veel aanvallen van tegenstanders ongedaan. Ditzelfde gold voor onze Koen (kampioen) de Haan. Koen gaf nooit op en als een aanvaller dacht dat hij kon scoren, stond Koen altijd paraat om de bal weer af te pakken. Met Koen en Ruben achterin stond de verdediging altijd goed. Kopsterke Wessel van der Schaaf was van alle markten thuis. Wessel was overal inzetbaar. Hij stond in de achterhoede, op het middenveld of in de spits. Hij heeft dit seizoen niet op de goal gestaan, maar ook keepen kan hij als de beste. Op het middenveld wonnen we dit seizoen altijd de slag. Jeroen Wesselius schiet net zo gemakkelijk met links als met rechts en wat een overzicht en techniek heeft die gast. Jeroen heeft dit seizoen met een steekpass ontzettend vaak iemand vrij voor de keeper  gezet. De jongste van het  stel is Tygo Flapper. Hij was voor niemand bang, gaf als een aanvoerder aanwijzingen en complimenten en hij gaf ook nooit op en wat had hij toch een hekel aan verliezen.  De kleinste van het stel met een mooi linkerbeen en geweldige techniek is Marc de Vries. Hij heeft een neusje voor de goal en hij staat altijd op de goede plaats (tweede paal, bal komt van paal, keeper laat bal los) om zijn doelpuntje mee te pikken. Dan stond daar op het middenveld ook nog onze tank, Douwe de Jager. Voorafgaand aan elke wedstrijd nam Douwe (the beast)een paar pufjes en daarna kon hij maar gaan: van voor naar achteren, van achteren naar voren en van links naar rechts. Wat een drive, inzet en doorzettingsvermogen had Douwe. Onze spits was Evert Sjoerds. Hij maakte dit seizoen de meeste doelpunten en werd topscoorder van deze klasse. Evert wilde de bal altijd hebben en op snelheid en met een goede actie was hij doelgericht. Evert zag ook zijn matties steeds vaker vrij staan om een assist af te leveren.

Wat geweldige prestatie van deze mannen. Op de foto zijn ze te bewonderen.

JO11-1 kampioen

Attachment