Workum JO11-3 – Woudsend JO11-2

Workum JO11-3 is goed bezig

Het nieuwe seizoen is al weer een paar wedstrijden onderweg. Een mooi moment om een eerste balans op te maken van JO11-3.

Wat schoot dit team uit de startblokken! Zonder een training of ooit eerder in deze samenstelling gespeeld te hebben, werd de openingswedstrijd voor de beker gewonnen met 14-2 van Oosterlittens JO11-2. Er werd op tijd overgespeeld, er werd druk gezet op de tegenpartij en er werd goed meeverdedigd door onze jongens; bijna alles klopte. De daaropvolgende wedstrijd trof Workum JO11-3 echter een tegenstander van een ander kaliber. De voetballers van ST IJVC/Blauwhuis JO11-2 bleken al een seizoen samen te spelen. Letterlijk en figuurlijk was dit team dan ook een maatje te groot, maar Workum JO11-3 werd niet overklast. Na een 1-2 achterstand bij rust was de pijp echter wel leeg en eindigde de wedstrijd in 1-4.

Ook tijdens de eerste competitiewedstrijd moesten onze jongens het veld in tegen een ervaren team. SWZ Boso Sneek JO11-4 had bovendien een paar grote en sterke jongens rondlopen. Tot de rust kon Workum JO11-3 het nog aardig bijbenen (3-2 achter), maar daarna was het krachtsverschil in Sneek te groot en stond er tenslotte 7-2 op het scorebord.

Ons team bestaat echter uit allemaal doorzetters die door een nederlaag niet uit het veld geslagen zijn, enorm veel spelvreugde hebben en elke wedstrijd weer vol voor de winst gaan. Dat was dan ook te merken afgelopen zaterdag 30 september. Woudsend JO11-2 kwam op bezoek. Vooraf was het zelfvertrouwen al groot bij Workum, maar dat moet dan nog wel waargemaakt worden. Binnen een paar minuten was de toon gezet. Nog voordat de tegenstander een behoorlijke aanval had kunnen opzetten, lag de bal al in het net. Just van den Heuvel schoot een corner zo strak, dat de keeper uit Woudsend er nog amper aan kon zitten: 1-0. Daarna was goaltjesdief Max Sijrier een paar keer zeer attent en scoorde hij een hattrick. Tussendoor prikte middenvelder Hidde Daniels nog mooi een bal in de rechterhoek binnen en had Woudsend JO11-2 tegen gescoord uit een counter. Ruststand 5-1 voor Workum.

Na de limonadepauze kwamen onze jongens wat meer onder druk te staan. Maar verdedigers Romano van Lierde, Ramon Dijkstra en Sjoerd van der Plaats stonden hun mannetje. En onze keeper Chiel van het Reve hield de tweede helft zijn doel schoon met een paar goeie ingrepen. Nadat Workum JO11-3 de wedstrijd weer onder controle had, ging het scoren verder. Buitenspelers Djustin de Jong en Bo Peters brachten met goede passes Max en Just nog een keer in stelling: 7-1. Het was uiteindelijk laatste man Romano die tegen het eind van de wedstrijd op avontuur ging en een mooie solo afrondde met een knal over de keeper heen. Zodoende kon de keurig leidende scheidsrechter afblazen bij een stand van 8-1.

Al met al dus wisselend succes voor Workum JO11-3 de voorbije weken, maar dit team is (ook op de trainingen) goed bezig en er wordt zeer leuk gevoetbald!