Workum 1 – SVM 1

Workum 1 kent tegen SVM een prima start

De ploeg van de nieuwe trainer Jente Bootsma, assistent-trainer Martijn Zwaga en leider Simon Wiersma, en dan hebben we het dus over Workum 1, kende een prima competitiestart door thuis met 3-1 te winnen van SVM uit Marknesse.

SVM mocht worden gezien als een geduchte tegenstander, aangezien de ploeg van Martin de Jong vorig seizoen lange tijd streed om het kampioenschap in 3B. Het was dus zaak om scherp te beginnen en die afspraak werd de eerste 30 minuten meer dan waargemaakt. Met een enorme drive en mooie combinaties werd SVM achteruitgedrukt en kwamen de mannen uit de polder er niet aan te pas. Het was dan ook dik verdiend dat er na 25 minuten een 2-0 voorsprong op het bord stond door mooie goals van Reindert Miedema en Remco Kuipers.

Daarna ging het tempo een versnelling lager, maar hield Workum tot aan de rust de controle over de wedstrijd. Hoe anders was het na de pauze. Workum verloor de controle meer en meer en het moest toestaan dat SVM terecht de 2-1 tegen de touwen schoot. Na de aansluitingstreffer had VV Workum moeten proberen om rustig en taakbewust de controle weer terug te pakken en van daaruit de wedstrijd weer naar zich toe te trekken, maar het bleef onrustig. SVM rook bloed en ging op zoek naar de gelijkmaker en gaf daardoor achterin ruimte weg. Een goede tegenaanval van Workum leverde 5 minuten voor tijd een penalty op, die door de hardwerkende captain Jordy Heeres beheerst werd binnengeschoten. Wedstrijd gespeeld en een 3-1 eindstand op het bord dus. Op basis van het eerste half uur heeft Workum 1 laten zien waartoe het in staat is, in het vervolg werd tevens blootgelegd waar de verbeterpunten zitten. Komende zaterdag is de uitwedstrijd tegen Heerenveense Boys, wederom een tegenstander van formaat. We hopen iedereen weer in groten getale langs de lijn te mogen begroeten; samen maken we de club!