Workum JO12-1 – SC Bolsward JO12-2

Workum JO12-1 schiet uit de startblokken

De JO12-1 van VV Workum is het nieuwe seizoen 2019/2020 prima begonnen! Eerst werden in de bekercompetitie Balk uit (0-13) en IJVC/Blauwhuis thuis (6-1) aan de kant gezet. En vorige week was het tijdens de competitiestart raak in Scharnegoutum (0-11). Dat beloofde dus al veel goeds voor de rest van het seizoen. Maar vandaag zaterdag 28 september moest er tegen Bolsward JO12-2 wel weer gewoon hard gewerkt worden voor de overwinning van 5-3.

De vaste kern van onze JO12-1 traint en voetbalt al een aantal jaren met elkaar. En dat komt steeds beter op het veld tot uitdrukking. Het team begon dan ook uitstekend tegen Bolsward. Het positiespel zag er verzorgd uit, passes kwamen bijna allemaal aan en er werden snel kansen verzilverd. Halverwege de eerste helft stond het al 2-0. Na een mooie combinatie tussen Marco Bakker en Romano van Lierde kwam de bal terecht bij Max Sijrier die beheerst afrondde. Niet veel later ging Marco alleen op avontuur en schoot hij recht door het midden het tweede doelpunt binnen!

Daarna verslapte de boel een beetje bij Workum JO12-1. Voorin werd iets te weinig overgespeeld en defensief vielen er af en toe gaten. Geheel onnodig kwam Bolsward nog voor rust terug tot 2-2 en dat lag zeker niet aan de uitstekend keepende Chiel van het Reve. Ook na de onderbreking hadden onze jongens nog moeite om weer in het ritme te komen. Wel scoorde Marco via een snel één-tweetje met Bo Peters de 3-2, maar enkele minuten later was het opnieuw gelijk.

Toen gingen de voetballers van Workum er gelukkig weer voor knokken. En uit twee bijna identieke aanvallen zette Romano van rechts voor en kon Bo Peters beide keren de bal binnen tikken: 5-3. Vervolgens werd er verdedigend door Sjoerd van der Plaats, Ramon Dijkstra, Djustin de Jong en Hidde Daniels niks meer weggegeven. Rutger Overwijk had nog wel een paar kansen om de voorsprong uit te breiden, maar helaas stonden de paal, de lat en de keeper van Bolsward JO12-2 een treffer in de weg. Dat mocht de voetbalpret niet drukken, onze JO12-1 kon weer een overwinning vieren!

Onderstaand een foto genomen tijdens de training ter voorbereiding op de wedstrijd tegen SC Bolsward JO12-2.

Attachment