Futsal Workum 1 – DWS Oosterpoort 3

Workum Futsal 1 wint eerste thuiswedstrijd

Dinsdag 24 september jl. was het dan eindelijk zover: het eerste zaalvoetbalteam van Workum mocht zijn spel vertonen in de nieuwe Rolpeal. De tribunes waren zoals vanouds weer rijkelijk gevuld en dat deed de sfeer goed. De mannen van Feike Dijkstra waren uiterst geconcentreerd en hadden er ongelofelijk veel zin in om opnieuw drie punten binnen te slepen. De eerste competitiewedstrijd werd namelijk twee weken eerder al gespeeld in Groningen. Winst tegen DWS Oosterpoort 3 zou betekenen dat er nog steeds om de bovenste plek gestreden kon worden.

Workum liet bij vlagen fantastisch voetbal zien, wat resulteerde in een heleboel kansen. Het enige probleem was dat er niet gescoord werd. Door een onoplettend momentje kwam de tegenstander zelfs op een 0-1 voorsprong. Hierna denderde Workum door en scoorde het team zowel de 1-1 als de 2-1. De heren bleven het initiatief houden en gingen vol voor de winst. Steeds weer werd de arme doelman van DWS Oosterpoort onder vuur genomen, maar hij kon de bal telkens op raadselachtige wijze tegenhouden. Na een spannende pot zaalvoetbal trok Workum uiteindelijk de winst naar zich toe. De uitslag was 4-3.

Hierna werd het goede gevoel vastgehouden, want er moest ook nog gefeest worden. De mannen van Futsal 1 konden ‘kleintje veekeuring’ natuurlijk niet laten schieten. Zo werd het een onnavolgbare avond in Workum waar nog vaak aan teruggedacht zal worden. De laatste feestnummers vonden hun bed pas vroeg in de ochtend. Gelukkig voor het vlaggenschip is er niet elke week zo’n feest in ons mooie stadje, want dan zou het echt niet meer goed komen. Graag zien we iedereen dinsdag 8 oktober om 20.00 uur weer in de sporthal van Workum. Futsal 1 speelt die dag tegen Madjoe 1 uit Groningen.

Attachment