Workum JO12-1 – Zeerobben JO12-2

Zwaarbevochten zege voor Workum JO12-1

Het ging allemaal niet zo makkelijk als de laatste weken, want onze JO12-1 moest afgelopen zaterdag 5 oktober weer eens knokken voor een overwinning. Maar tegen het fysiek sterke Zeerobben JO12-2 werd uiteindelijk wel gewonnen met 4-3. Zodoende heeft Workum dit seizoen nog geen punt verloren.

Onze voetballers begonnen wat slapjes en afwachtend aan de wedstrijd. Misschien te veel ontzag voor de tegenstander, omdat tijdens wedstrijden in het verleden Zeerobben wel eens erg hard kon spelen? Feit was dat binnen tien minuten Workum JO12-1 door een afstandsschot achter stond met 0-1. Gelukkig werd het team toen wakker. Even later onderschepte Hidde Daniels op rechts de bal. Hij speelde Romano van Lierde aan en die gaf een mooie voorzet. Marco Bakker ving de bal op en tikte hem door naar Bo Peters. Onze topscoorder stond weer op de juiste plek en kon de bal binnenschieten: 1-1. Niet lang daarna kreeg Zeerobben een intrap aan de rechterkant. En voordat onze spelers en keeper Chiel van het Reve het door hadden, ging de bal hoog het doel in: 1-2. Toen was er onduidelijkheid: je mag toch niet rechtstreeks uit een intrap schieten en scoren? Maar de prima fluitende scheidsrechter had gezien dat de bal eerst even werd aangetikt. Het doelpunt bleek dus geldig.

Workum JO12-1 raakte niet van slag door deze tegenvaller. Nu was het Rutger Overwijk die het op zijn heupen kreeg. Eerst ging hij alleen door op rechts en verraste de keeper van Zeerobben met een hard schot. En enkele minuten later deed hij hetzelfde over links en schoof hij de bal laag binnen. Van een 1-2 achterstand naar een 3-2 voorsprong dus! Na de rust bleef deze spannende voetbalwedstrijd boeien. Bij gerommel voor het doel van Workum tikte een speler van Zeerobben JO12-2 niet alleen de bal in het net, maar raakte hij ook keeper Chiel in zijn buik. Even moest die zich laten vervangen door Romano, toch kon hij later weer verder spelen. Overigens telde ook dit doelpunt gewoon, hierdoor stond het opnieuw gelijk: 3-3. Daarna kregen de hardwerkende Djustin de Jong en Max Sijrier nog scoringskansen, maar helaas was de goed keepende goalie van Zeerobben een sta-in-de-weg.

Op een gegeven moment zag Marco dat Bo in de spits helemaal vrij werd gelaten. Hij passte door het midden de bal naar Bo. Die aarzelde geen seconde en schoot de bal keurig langs de keeper: 4-3! De achterste linie onder leiding van Ramon Dijkstra gaf vervolgens het laatste kwart van de wedstrijd de aanvallers van Zeerobben geen ruimte meer. Omdat Hidde bij een verdedigende actie geraakt werd op zijn enkel, moest Sjoerd van der Plaats nog wel even van zijn plek achterin op links naar rechts verhuizen. Maar ook daar stond hij zijn mannetje. De overwinning werd dus veiliggesteld en dat kon met recht een echte teamprestatie genoemd worden. De voetballers van Workum JO12-1 gingen voor elkaar door het vuur en namen als dat nodig was elkaars positie over. De eerste plek op de ranglijst is de terechte beloning. De volgende (uit)wedstrijd zal tegen het eveneens ongeslagen Tzum JO12-1 zijn. Dat kan ook wel weer eens een enerverende wedstrijd worden!

Coach van dienst Klaziena Nijboer heeft de laatste instructies aan Workum JO12-1 gegeven.

Attachment