SJO RVLC JO12-1 – Workum JO12-1

Workum JO12-1 bekert helaas niet verder

In de knock-out fase van de bekerstrijd moest onze JO12-1 het afgelopen zaterdag 19 oktober in St. Nicolaasga opnemen tegen SJO RVLC. Het werd een spannende wedstrijd, maar jammer genoeg gaan de Workumer jongens niet door naar de volgende ronde. Na een enerverende partij voetbal stond een 3-2 nederlaag op het scorebord.

Kwam het doordat Workum de wedstrijd moest starten in trainingsoutfit, omdat de shirts wat later arriveerden? Of zat de eerste competitienederlaag van een week eerder (5-1 uit tegen Tzum) misschien nog in de koppies? De jongens begonnen in ieder geval niet scherp aan de wedstrijd. Binnen 2 minuten lag een afstandsschot achter keeper Chiel van het Reve in het doel. Workum JO12-1 probeerde daarna wel zo snel mogelijk de gelijkmaker te forceren, maar het wilde allemaal niet zo lukken. De passes waren soms te kort en doordat SJO RVLC er bovenop zat, was er veel balverlies. Uit zo’n situatie ontstond helaas ook de 2-0 voor de tegenstander uit St. Nicolaasga.

Daarna besefte ons team dat het deze voetbalwedstrijd echt anders moest aanpakken. Nu was het Workum JO12-1 dat SJO RVLC onder druk ging zetten en dit bleek te werken. Marco Bakker maakte uit een mooie aanval de aansluitingstreffer: 2-1. Even later schoot Rutger Overwijk een vrije trap tegen de lat. Alles was dus nog mogelijk in deze bekerwedstrijd.

Maar wat zouden de jongens tijdens de pauze gedronken hebben? Tot verbazing van de meegereisde ouders begon de tweede helft net zoals de eerste. Binnen een mum van tijd lag de bal weer in het Workumer doel: 3-1. Het moet gezegd, daarna deed onze JO12-1 er werkelijk alles aan om de wedstrijd te kantelen. Maar de bal wilde er niet in. Max Sijrier schoot een keer rakelings langs de paal, een kans van Rutger werd door de keeper gekeerd en ook Marco miste het doel op een haar na. Uiteindelijk werd de inzet van het team wel beloond. Max scoorde in de laatste minuut toch nog! Maar de 3-2 nederlaag en de uitschakeling waren even later een voldongen feit.

Niet te lang getreurd, over twee weken gaat de najaarscompetitie weer verder met een thuiswedstrijd tegen Scharnegoutum. Dan zijn vakantiegangers Bo Peters en Sjoerd van der Plaats er weer bij en is Workum JO12-1 op volle sterkte!

Opstelling deze week: Chiel van het Reve / Djustin de Jong, Ramon Dijkstra, Hidde Daniels / Rutger Overwijk, Marco Bakker, Romano van Lierde / Max Sijrier. Invaller was Jonatan Jellesma (JO12-2).