Workum JO14-1 kampioen

JO14-1 is echt de beste

Afgelopen zaterdag 7 december is het voetbalteam JO14-1 najaarskampioen in de 1e klasse geworden. Op ons prachtige sportpark De Rolpeal werden in een spannende wedstrijd en onder massale publieke belangstelling de leeftijdsgenoten van SWZ Boso Sneek met 5-1 verslagen.

Workum JO14-1 heeft een prima competitie gespeeld met o.a. dikke overwinningen op SC Bolsward en VV Balk, maar had het zich door een eerdere nederlaag in Sneek onnodig moeilijk gemaakt. Omdat ook Heerenveense Boys JO14-1 maar bleef winnen, moesten de laatste wedstrijden van de competitie worden gewonnen. Zaterdag 30 november gingen onze jongens op visite bij koploper Heerenveense Boys. Alleen een overwinning telde. In een waar spektakelstuk, waarin het spel op en neer golfde, wist Workum uiteindelijk met 6-4 te winnen en daarmee op punten gelijk met Heerenveense Boys te komen. Het doelsaldo van Workum was echter veel beter. Hierdoor was afgelopen zaterdag een overwinning op SWZ Boso Sneek JO14-1 voldoende voor de titel. De Workumers kwamen nog op achterstand, maar na een 1-1 ruststand werden de Snekers de tweede helft onder voet gelopen en kon het kampioensfeest na de 5-1 overwinning losbarsten. Een prachtige prestatie van dit talentvolle team van VV Workum.

Op de foto het uitzinnige team Workum JO14-1 met de trotse trainers Harmen Hiemstra en Luitzen Wesselius.