JO17-1 kampioen hoofdklasse

Workum JO17-1 is kampioen van de Hoofdklasse!

Afgelopen zaterdag werd Workum JO17-1 (vroeger waren dat de B-junioren) in Joure kampioen van de Hoofdklasse. Medetitelkandidaat SC Joure JO17-1 móest deze wedstrijd winnen om kampioen te worden. De mannen van kampioenenmaker Geart Bakker hadden genoeg aan een gelijkspel om het kampioenschap veilig te stellen. Voorafgaand aan de wedstrijd had Bakker al aangegeven dat zijn mannen vol voor de winst zouden gaan.

Vanaf het eerste fluitsignaal was er vooral volop strijd en spanning. Na een kwartier spelen kwam Workum op voorsprong door een prima vrije trap van Danko Minnema en kort daarna verzilverde Tymen Postma een toegekende strafschop. Workum kwam een aantal keren goed weg met een bal op paal en lat, maar mede dankzij prima keeperswerk van Sem van der Meer werd gerust met een 0-2 voorsprong.

Halverwege de tweede helft benutte SC Joure een strafschop en de spanning was weer terug in de wedstrijd. De tientallen meegereisde Workumer supporters schreeuwden de longen uit het lijf om hun jongens aan te moedigen en dat hielp. Workum won de wedstrijd met 1-2 en werd daarmee kampioen van de Hoofdklasse.

Wat een fantastische prestatie van de spelers, begeleidingsstaf en natuurlijk ook van de altijd trouwe supportersschare. Workum JO17-1 wordt twee keer per week getraind door Geart Bakker en ook elke zaterdag zet succescoach Bakker zijn mannen op scherp. Geart wordt tijdens trainingen en wedstrijden geassisteerd door Emiel de Vries. Samen met spelers, begeleiders en ouders wordt dit talentvolle team gemaakt. In deze competitie werden tien wedstrijden gespeeld, daarvan werd 1 wedstrijd nipt verloren, 1 gelijk gespeeld en de overige 8 wedstrijden werden gewonnen. In de tien wedstrijden werd er 33 keer gescoord en er werden slechts 11 tegentreffers geïncasseerd. Fantastische cijfers voor een geweldig team dat gesponsord wordt door Gert de Vries van Adonin B.V. uit Harlingen en de wereldberoemde dj Dash Berlin.

Boven v.l.n.r. Rients Hettinga, Sander Dijkstra, Joris van der Zee, Friso de Jong, Sem van der Meer, Sil Nota, Jorrit Vermaning, Sem Visser, Jaldert Sjoerds, Sietse Boomsma, Emiel de Vries en Geart Bakker.

Onder v.l.n.r. Tymen Postma, Luut de Jong, Oane Tjalma, Danko Minnema, Jelmer-Pieter Groenhof en Hidde de Vries.