TOM BRANDSMA NIEUWE TRAINER WORKUM JO19-1

Met gepaste trots kunnen we melden dat Tom Brandsma vanaf komend seizoen de hoofdtrainer is van onze JO19-1.
De 27-jarige Sneker maakt als speler al jarenlang deel uit van onze A-selectie en is voor hoofdtrainer Jente Bootsma één van zijn verlengstukken in het veld. De rol als spelbepaler en coach van met name de jeugdige teamgenoten past hem naar eigen zeggen steeds beter. Hij merkt dat hij veel voldoening haalt uit het bij de hand nemen en beter maken van (jeugdige) spelers, een mooi moment om naast zijn eigen actieve voetbalcarrière een start te maken met zijn ontwikkeling als trainer.
In de afgelopen jaren is door vele clubmensen veel energie gestoken in de ontwikkeling van onze O19-lichting, deze lijn is het afgelopen (corona-) seizoen doorgetrokken door Martijn Zwaga, Luitzen Wesselius, Thomas van der Gaast en Dennis Galema. De komende jaren willen we onze JO19-1 verder ontwikkelen onder hogere weerstand, zodat ze kunnen werken aan hun fysieke / mentale weerbaarheid en de verhoging van de handelingssnelheid om de (vaak grote) stap van junioren naar de senioren te verkleinen.
Tom zal de cursus UEFA-C gaan volgen, waarbij hij wekelijks beide trainingen van de JO19-1 zal verzorgen en daar waar mogelijk ook tijdens de wedstrijden aanwezig zal zijn. Een perfecte (leer-) omgeving voor Tom om zichzelf als trainer verder te ontdekken en te ontwikkelen. Samen met Luitzen Wesselius (Coach) en Thomas van der Gaast (Leider) staat er weer een fantastisch kader om deze jongens in een prettige omgeving klaar te stomen voor een mooie sportieve toekomst bij V.V. Workum !

Attachment