Makkum 1 – Workum 1

Workum wint derby

Na de overtuigende overwinning op DWP wilde Workum 1 graag deze lijn doortrekken. Op zaterdag 9 oktober jl. stond de IJsselmeerderby Makkum-Workum op het programma. Om 15.00 uur werd er afgetrapt op sportpark de Braak in Makkum. De altijd enerverende derby begonnen de Workumers, gekleed in zwart, met de volgende namen: Theo Nota, Stijn de Vries, Niels Bandstra, Mark Bandstra, Jeffrey Groen, Tom Brandsma, Rick Demmer, Jorrit Miedema, Ruben Ybema en Eise Feenstra.

Workum 1 domineerde de wedstrijd en werd gevaarlijk via een aantal afstandsschoten van de schoen van Jorrit Miedema. Het eerste echte gevaar van Makkumer zijde kwam in de 16e minuut. Maar Workum-keeper Theo Nota, overigens zeer bekend in Makkum, stopte de bal knap en voorkwam een doelpunt. In de 31e minuut kwam Workum er met een goede aanval aan de rechterkant knap doorheen. Dat resulteerde in een afgemeten voorzet van Reindert Miedema op het hoofd van Eise Feenstra. Helaas raakte deze de bal volledig verkeerd en verzuimde zo om binnen te koppen. Mede hierdoor eindigde de eerste helft dan ook op een brilstand.

In de tweede helft kreeg Workum in de 50ste minuut een vrije trap. Reindert Miedema leek de ploeg op voorsprong te zetten, maar de keeper tikte de bal op wonderlijke wijze uit de hoek. In de 55e minuut kwam Makkum op een 1-0 voorsprong uit een verlengde corner die knap werd binnengekopt. Dit is nou juist wat je niet mag overkomen tegen een ploeg die amper het spel wil maken, continu vertraagt en gokt op standaard situaties.

In de 60e minuut kwam Niels de Jong als vervanger in het veld voor Eise Feenstra en in de 66e minuut kwam Jordy Heeres erin voor Jorrit Miedema. Een minuut later kwam dan eindelijk de verlossende gelijkmaker van het hoofd van Rick Demmer, die zijn derde doelpunt van het seizoen maakte en Mark Bandstra mocht bedanken voor de mooie voorzet. Workum 1 rook bloed en ging vol voor de overwinning. In de 73e minuut legde Rick Demmer een bal vanuit het middenveld panklaar voor Reindert Miedema, die zeer koelbloedig bleef en keurig de bal tegen de touwen schoot om zodoende de 1 -2 op scorebord zetten. In de 81e minuut schoot Jordy Heeres de 1-3 binnen en daarmee was de wedstrijd beslist. Workum sneed nog een aantal keren gevaarlijk door de defensie van Makkum 1, maar dat veranderde niets aan de eindstand. De drie punten werden in de tas meegenomen naar huis.

De volgende wedstrijd neemt Workum 1 het op tegen Oudehaske. Het duel zal om 15.00 uur beginnen op sportcomplex de Rolpeal. Het team rekent dan weer op een hoop support.

De bronafbeelding bekijken

Foto: Henk Jan Dijks/Friesch Dagblad