Jeugdzaken

Algemeen

Het jeugdvoetbal is een bloeiende afdeling en is vertegenwoordigd in alle leeftijdscategorieën. De spelvreugde en een goede sfeer staan hierbij voorop, waarbij we een zo goed mogelijk resultaat proberen te bereiken. De jeugdcommissie van VV Workum geeft op deze plek extra informatie voor haar jeugdtrainers, leiders en jeugdleden.

Jeugdleiders en -trainers

Ook dit jaar zijn er weer vele leiders- en trainers actief binnen de jeugdafdeling. Om deze jeugdleiders- en trainers bekend te maken met een aantal regels en afspraken die binnen het voetbal en onze vereniging gelden, is er voor hen ook een handleiding samengesteld.

VTON-trainingsmethode

Elke amateurclub ken het probleem: hoe kunnen we genoeg enthousiaste, gekwalificeerde trainers en begeleiders inzetten om elk jeugdelftal iedere week een verantwoorde, plezierige training aan te bieden? Wat kunnen we pupillen leren en hoe boeken ze ‘spelenderwijs’ vooruitgang? Natuurlijk staat lol in het spelletje voorop, maar steeds beter en sterker worden is voor elke jeugdspeler, getalenteerd of minder getalenteerd, overduidelijk ‘part of the fun’.

Om hier invulling aan te geven zijn wij een samenwerking aangegaan met VTON (voetbal technische opleiding Nederland), welke een speciaal trainingsprogramma heeft ontwikkeld voor de gehele jeugdopleiding. Leeftijdsspecifieke trainingen waarbij alles aan bod komt: voetbalhandelingen onder de knie krijgen en verder ontwikkelen, techniek, tactiek, balgevoel, spelinzicht, samenspelen in een team.

Trainingsschema

Voor het meest actuele trainingsschema volgt nog een link.

Pupil van de week

Voor elke thuiswedstrijd van Workum 1 wordt uit de eerstejaars E-pupillen een ‘pupil van de week’ gekozen. Hij/zij mag in de kleedkamer van de spelers zijn, aan de warming-up meedoen en met de reservespelers, voor aanvang van de wedstrijd, een balletje trappen. Het mooiste moment van de middag is natuurlijk de officiële opkomst. Samen met de spelers van beide teams mag hij/zij, voor de toeschouwers, het hoofdveld oplopen. De ‘pupil van de week’ doet de aftrap met een zogenaamde shoot-out en probeert zodoende de keeper van de tegenstander te passeren.

Een wedstrijdbal met daarop de namen van alle spelers is de beloning. Ook krijgt hij/zij na afloop in de bestuurskamer patat en drinken.

Via het fotoalbum op de website zijn de foto’s terug te vinden van de pupillen van de week van het seizoen.