Balk JO11-1 -Workum JO11-1

Spannende strijd in Balk

Er werd al een tijdje naar uitgekeken door het team van JO11-1: de confrontatie met koploper Balk. Zaterdag 23 maart jl. was het dan zover. Op sportpark De Wilgen vond een spannende wedstrijd plaats. Vooraf werd de tegenstander gevreesd. Aan het begin van het seizoen won Balk JO11-1 in de bekercompetitie namelijk nog met dubbele cijfers. Maar deze keer deden onze jongens nauwelijks onder voor de Gaasterlandse voetballers: 4-3.

Vanaf de eerste minuut waren de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Het was dan ook een domper dat bij een corner voor Balk de bal ongelukkig via het hoofd van één van onze spelers in het eigen doel belandde. Daarmee kwam de tegenstander wel heel makkelijk op voorsprong. Maar er brak daarna ook een periode aan waarin Balk JO11-1 echt het betere van het spel had en sneller combineerde dan onze voetballers. Tegen het einde van de eerste helft was de achterstand daardoor helaas al opgelopen tot 3-0. Toch kwam er vlak voor rust weer hoop op een goed resultaat. Uit een hoekschop kopte Marco Bakker keihard raak en zodoende werd het verschil weer kleiner: 3-1.

Na de limonadepauze kwam Workum JO11-1 gretig uit de kleedkamer. De jongens voelden dat er mogelijk wat te halen viel in Balk. De tegenstander kreeg veel minder ruimte en de lange bal werd vaker gespeeld. Regelmatig kwamen onze aanvallers oog-in-oog te staan met de doelman van Balk JO11-1. Marco Bakker wist daar gedurende de tweede helft een keer van te profiteren: 3-2. Het was jammer dat vlak daarna bij een rommelige situatie voor het Workumer doel een speler van Balk de bal net wist binnen te tikken: 4-2.

Workum JO11-1 bleef in de periode die volgde het beproefde recept gebruiken. Marco werd weer regelmatig in de diepte aangespeeld en opnieuw schoot hij een keer raak: 4-3. De tijd was echter te kort om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Wel scoorde Balk in de laatste minuten nogmaals, maar dat was niet op het (digitale) wedstrijdformulier terug te vinden. Het doelpunt ontstond uit een volledig onterecht gegeven corner, wellicht heeft de scheidsrechter dat achteraf ingezien.

Onze jongens hebben nu twee weken de tijd om even bij te komen en dan staat de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Makkum op het programma. In ieder geval bezet Workum JO11-1 voorlopig een mooie 2e plek halverwege de voorjaarscompetitie!