Bant 1 – Workum 1

Eindelijk weer 3 punten voor Workum 1

Met koningsdag nog in de benen reisde Workum 1 dit weekend af naar Sportpark De Akkers in Bant.
Voor een aantal jongens was 14:30 blijkbaar te vroeg, waardoor Jan Venema een half uur voor de wedstrijd nog een paar wijzigingen moest doorvoeren. Ook in het doel stond een andere naam, waar Stijn van Poelje vorige week de geblesseerde Berry Minnema mocht vervangen, stond nu oudgediende Jelmer Dijkstra onder de lat. Met Workum 2 wist Jelmer de afgelopen 5 wedstrijden te winnen, weet hij de ‘winning mood’ ook over te brengen naar de jongens van Workum 1?
Jelmer had het te doen met de volgende namen voor hem; Pieter Theo Weitenberg, Sjerp Jan Hofman, Gerlof Weitenberg, Bennie de Jong, Dennis Hoekstra, Jordy Heeres, Yvo de Roos, Harmen Hiemstra, Ruben Ybema en Rein Attema. Op de bank was plek voor Rick Demmer, Jurgen Buma, Sander Buma en Stijn van Poelje.

Om 14:30 werd er afgetrapt op het slecht bespeelbare veld van Bant. Waar er de afgelopen weken door de tegenstanders veel de lange bal werd gespeeld was er eindelijk weer een team die wou voetballen.
In het eerste kwartier ging het spel heen en weer, hierbij kregen zowel Workum als Bant geen grote kansen. Rond de 15e minuut kreeg Bant 3 onnodig weggegeven corners en hierbij ontstond een kopkans die door Jelmer Dijkstra gered werd. 5 minuten later werd Workum gevaarlijk uit een corner, waarbij een scrimmage ontstond maar uiteindelijk uitverdedigd werd door Bant.
Hierna ontstond een grote kans voor Bant die over werd geschoten door de linksbuiten.
Toch was het in de 32e minuut raak voor Workum, na een slechte uittrap van de keeper dacht Rein Attema niet na, hij nam de bal aan en schoot vanaf 30 meter met een volley over de keeper heen, 0-1!
In het restant van de eerste helft waren er nog kleine kansen voor beide teams maar Workum kon met een 0-1 voorsprong aan de thee.

De tweede helft begon met Rick Demmer op het middenveld, de ‘kleine pitbull’ Yvo de Roos bleef achter in de kleedkamer.
Bant stond iets anders, wat verwarring bracht bij Workum en resulteerde in een enorme kans die werd gered door Jelmer Dijkstra. 2 minuten later kreeg Bant weer een grote kopkans die naast het doel belandde. De intentie van Bant was duidelijk en Workum moest een stapje harder gaan zetten.
Pas na een kwartier in de tweede helft kreeg Workum wat meer grip, door een foutje in de verdediging van Bant kwam Ruben Ybema hierdoor oog in oog met de keeper, ging de keeper met een sleepbeweging voorbij maar speelde de bal net iets te ver voor hem uit waardoor de bal over de achterlijn ging.
In de 65e minuut kwam Jurgen Buma in het team voor de moegestreden Harmen Hiemstra. Diezelfde Jurgen bracht Workum in de 73e minuut op 0-2 voorsprong. Waar een actie daarvoor Rein Attema nog op de keeper stuitte was het Bennie de Jong die Jurgen wegstuurde en koelbloedig langs de keeper schoot.
Bant bracht hierna een boomlange spits in. Jan Venema twijfelde geen moment en wisselde Bennie de Jong voor Sander Buma, iets meer lengte om de spits af te stoppen.
Sander kwam wat ongelukkig in het veld, maaide in de 83e minuut volledig over de bal wat resulteerde in een enorme kans voor Bant, maar in plaats van de bal af te spelen voor het lege doel, schoof de rechtsbuiten de bal naast het doel.
Aan de andere kant was het in de 90e minuut wel raak voor Workum, na een pittige hoosbui kreeg Workum een vrijetrap buiten het strafschopgebied. Rick Demmer legde de bal panklaar op het hoofd van Ruben Ybema. 0-3 en een paar minuten later vond de scheids het genoeg geweest.

De 3 punten gingen na 90 minuten voetbal mee naar Workum, genoeg om over na te praten maar volgende week staat op 14:30; TOP’63 1 – Workum 1 weer op het programma. Workum zal hier weer volop in de strijd moeten om dit seizoen weer nacompetitie te halen.