Be Quick D1 – Workum D1

Voor deze zaterdag stond er voor de Workumers geen wedstrijd in de competitie gepland. Daarom werd er door de leiding naar een oefenwedstrijd gezocht. Er werd een tegenstander gevonden in Be Quick, Dokkum. Een mooi team dat in de derde divisie speelt. Be Quick speelt onder andere met LSC in de competitie. Tegen de Snekers moest er in november in de beker gevoetbald worden en deze wedstrijd werd maar nipt verloren met 2-3.

Bovengenoemde teams spelen een paar klassen hoger dan onze D1 jongens. Winnen zou dus een uitdaging zijn!

De volgende uitdaging was rijders vinden. De wedstrijd zou namelijk om 09.00 uur in Dokkum worden gespeeld. Half 8 vertrekken vanuit Workum is voor een ieder nog wel vroeg op een zaterdagochtend. Maar gelukkig waren er weer een aantal ouders bereid om te rijden. Ook waren we, qua team, niet helemaal compleet. Rutger, Sander en Sil waren in verband met vakantie dit keer niet van de partij. Dit betekende geen wissels en daarom was Rudmer van de C2 als extra speler mee.

We waren mooi op tijd in Dokkum en werden vriendelijk opgewacht door enkele vrijwilligers van de vereniging. Helaas was de koffie nog niet klaar, maar dat mocht de pret niet drukken. De jongens van Be Quick waren al druk op het veld bezig om zich warm te rennen, dan wel een balletje te schieten. Onze jongens hadden nog voldoende tijd om zich voor te bereiden. Dokkum was toch dichterbij dan verwacht.

Op 09.00 uur gaf de scheidsrechter het startsein voor de wedstrijd. Het was een prachtige ochtend. De zon kwam langzaam op en stond nog laag. Dit was voor Sybe best vervelend, maar de tweede helft zou de keeper van Be Quick hier ook last van hebben. Gelijk bij het eerste balbezit werd goed druk gezet, waardoor er ook kansen werden gecreëerd. Dit resulteerde, binnen een paar minuten, door een mooie actie van Sem vanaf de linkerkant in mooie goal.

Dit kwam de Dokkumers toch wel een beetje rauw op hun dak. Maar het spel van hun veranderde niet. We waren meer op de Dokkumer helft aan het voetballen dan op onze eigen helft. Dit leverde dan ook na 10 minuten weer een terechte goal op. Sybrant schoot deze mooi in, doordat Luut de bal vanaf rechtsbuiten voorzette.

De Dokkumers hadden vast niet verwacht, dat ze al zo snel in de wedstrijd met 0-2 achter zouden staan, tegen een ploeg die eerst klas in de competitie speelt.

Vervolgens raakte Workum misschien wat overmoedig en werden duels zo nu en dan verloren en werd het allemaal wat rommeliger. Hierdoor kregen de Dokkumers vrij spel en moest Workum meer verdedigen. Dit was zo nu en dan lastig. Be Quick kreeg de overhand en zo werd er vanuit een corner een mooie tegen goal gemaakt. Door het rommelige spel van Workum, o.a. doordat de ballen niet goed aan kwamen dan wel verspeeld werden, werd voor rust de gelijkmaker gemaakt.

Voor onze jongens was het tijd voor thee, dan konden ze zich weer even opladen.

Na de thee, pakte Workum de draad weer mooi op! Er werd meer druk op de bal uitgeoefend en er werd goed over gespeeld. Ruben had de jongens in de rust weer op scherp gezet. Door het goed spel bleef Workum vaak in bal bezit. Dit was in de laatste 10 minuten van de eerste helft wel anders geweest. Uiteindelijk resulteerde dit wederom in een goal. Vanuit een vrije trap schoot Sem richting het doel. In eerste instantie had de keeper de bal, maar liet deze achter zich vallen. Ik denk mede door de zon, waardoor de bal langzaam nipt over de doellijn rolde. Workum stond weer op voorsprong. Er waren 10 minuten gespeeld.

Het was nu vooral zaak om dit vast te houden. Workum hield echter goed spel. Be Quick kon niet in het wedstrijdritme komen. Jelmer Pieter speelde in het midden en kreeg van Jaldert de bal aangespeeld. Hij stond helemaal vrij en had de mogelijkheid om met de bal richting de keeper te rennen. Dit wist een speler van Be Quick toch te voorkomen door wel erg hard in te komen. Dit leverde deze jongen een gele kaart op en onze jongens kregen een terechte vrije trap. Deze werd fraai ingeschoten door Jaldert.

Be Quick had toen nog 5 minuten de mogelijkheid om te scoren, maar daar kwam het niet meer van. Workum wint in Dokkum met 2-4. Een prima prestatie van de jongens. Complimenten!

Deze wedstrijd was het vroege opstaan wel waard. Wij hebben genoten van een mooie wedstrijd in het zonnige Dokkum. En de D1 jongens zijn weer een ervaring rijker!