Begeleiding jeugd

Een nieuw seizoen, een nieuwe teamindeling. We hebben voor komend seizoen schitterende teams op papier staan. En daar hoort natuurlijk bezielende leiding bij, zowel tijdens de training als op zaterdag. Voor sommige teams blijft het kader (grotendeels) gelijk, in andere gevallen komen er nieuwe gezichten voor de teams te staan. In alle gevallen zijn we erg content met de professionele begeleiding die voor onze jeugd klaar staat! Mei elkoar, foar elkoar!

MO17

De begeleiding van ons hoogste meidenteam is komende seizoen in de vertrouwde handen van Willem van der Meer en Sybren Demmer. Willem is de fundatie van dit team als het gaat om begeleiding en ontwikkeling. Al jaren staat hij op wekelijks op het veld voor training en coaching van deze groep. Na een rijke carrière als speler bij de club heeft Sybren de begeleiding van jeugdteams opgepakt. Na een aantal jaren jongensteams is hij vorig jaar ingestapt als trainer van een Vrouwen 7×7-team en sluit hij komend seizoen, samen met een aantal van ‘zijn’ spelers, aan bij dit elftal.

MO15

De spelers van MO15 mogen dit jaar naar het grote veld! En het kan niet anders dan dat jarenlange trainer en coach Feike Dijkstra ook deze stap in hun ontwikkeling weer gaat begeleiden. Met een kleine stap terug blijft ook Reina Nota betrokken in de begeleiding. Al veel seizoenen zetten Feike en Reina zich in bij dit team en wij zijn erg blij met de voortzetting!

JO19-1

Thomas van der Gaast is het vertrouwde gezicht hier, en hij heeft zich ook komend seizoen, met al zijn ziel en zaligheid, gecommitteerd aan dit team. Als leider is hij de belangrijke schakel in de (o.a. sociale) begeleiding op zaterdag als ook doordeweeks. Als coach op zaterdag en als trainer voor een van de trainingen is Luitzen Wesselius ingestapt! Clubman in hart en nieren, ex-Workum 1 speler en na een aantal jaren een wat jonger team nu de uitdaging gezocht en gevonden bij de ‘grote jongens’. Martijn Zwaga is momenteel assistent bij onze hoofdtrainer Jente en zal ook een van de wekelijkse trainen verzorgen. Martijn volgt komend seizoen de opleiding UEFA-C.

JO19-2

De wekelijkse training zal worden verzorgd door Edward Flapper en Dennis Galema. Beiden hebben een jarenlange historie bij onze club. Edward traint al wat langer de oudste groepen junioren; Dennis maakt de stap vanuit de pupillen. Een prachtig duo dat elkaar zeker zal versterken! Aan de begeleiding op zaterdag wordt nog gewerkt.

JO17-1

Net als afgelopen seizoen is dit team in de vertrouwde handen van Geart Bakker (Trainer/Coach) en Emiel de Vries (Leider). Een verdere toelichting op dit dynamische duo is nauwelijks nodig behalve dat we erg blij zijn dat ze ook komend seizoen een van onze teams begeleiden! Bert-Jan Blok zal aansluiten bij de trainingsstaf; Bert-Jan was vorig jaar trainer/coach bij de JO16 en sluit aan ter ondersteuning van Geart en Emiel en ter ontwikkeling van zichzelf als trainer/coach. Geart volgt momenteel de opleiding UEFA-B.

JO17-2

Alweer een bekend gezicht die zijn V.V. Workum-carrière een vervolg geeft, aan enthousiasme geen gebrek! Juan Bouma zal op zaterdag het team coachen en ook een van de twee trainingen verzorgen. Juan deed vorig jaar de JO15-1. De tweede training zal worden verzorgd door Bert-Jan Blok. IJzersterke begeleiding voor een gebalanceerd team met volop ontwikkelingsmogelijkheden!

JO17-3

Anton van der Wal en Jacob-Jan Atsma zullen dit volledig eerstejaars O17 team onder hun hoede nemen. Beiden doorgewinterde vrijwilligers binnen de club, de een wat jonger en de ander wat meer ervaren. Zoals wij het bekijken een perfect plaatje voor ontwikkeling en voetbalplezier bij dit team!

JO15-1

De jeugd heeft de toekomst! Jorrit Sjoerds en Jorrit Miedema, jonge en getalenteerde Workum 1-spelers die zich ook als trainer verder willen ontwikkelen. Beiden stappen vol passie en energie in, en verzorgen beide de wekelijkse trainingen en de coaching op zaterdag. ‘Oude rot’ (in deze) Karst Jellesma sluit aan voor raad en daad en Klaas Haanstra zorgt, net als de vele jaren hiervoor, voor de praktische ondersteuning. Kwaliteit volop!

JO14-1

Over bekende gezichten gesproken. De coaching op zaterdag is in vertrouwde handen van Patrick Overwijk en Hylke Postma. Zowel Patrick als Hylke kennen dit team inmiddels door-en-door en zullen met hun passie en inzet ook komend seizoen deze jongens hun volgende stap in hun ontwikkeling laten maken. Aan invulling voor de trainingen wordt nog gewerkt.

Het kader van de pupillenteams is voor een groot deel ook ingevuld. Aan een aantal openstaande posities wordt nog gewerkt. We verwachten binnenkort ook hierover te kunnen berichten!