Belangrijke 3 punten voor Workum 1

Op een winderig sportpark de Rolpeal wist Workum 1 na hard werken alsnog de overwinning naar zich toe te trekken. De concurrenten wisten geen tot weinig punten te behalen, waardoor Workum 1 weer alleen aan kop gaat. Voor Workum 1 stonden er de volgende elf spelers aan de aftrap: Berry Minnema, Sjerp-Jan Hofman, Tom Brandsma, Niels Bandstra, Jeffrey Groen, Mark Bandstra, Jordy Heeres, Ruben Ybema, Rick Demmer, Meindert Attema en Jurgen Buma. De bank werd gecomplimenteerd met respectievelijk Nick van Manen, Karst Jellesma en Dennis Hoekstra.

Vooraf werd er nogmaals benadrukt dat het belangrijk was om de drie punten in Workum te houden na de verliespunten een week eerder in Makkum. De mannen van Arjen Hoekstra en Jan Bangma waren dan ook gebrand op een zogeheten ‘revanche’.

Nadat pupil van de Week Harm de Vries het goede voorbeeld had gegeven werd er afgetrapt door de mannen uit Delfstrahuizen. Workum begon aanvallend en probeerde druk uit te oefenen op de defensie van Delfstrahuizen. Toch ging het na 3 minuten mis, een lange bal vanuit het middenveld werd doorgekopt door de spits van Delfstrahuizen. Deze belande voor de voeten van de rechtsbuiten die een knappe actie in huis had en zodoende Berry wist te verschalken met een lage schuiver in de hoek, keeper kansloos. Even waren de mannen niet scherp genoeg en dit werd kordaat afgestraft. Hierna moest Workum zich weer weten te herpakken en dit lukte bij vlagen. Meer balbezit wisselde zich af met onnauwkeurigheden waardoor er zo nu en dan ‘dom’ balverlies geleden werd. Toch resulteerde dit niet in grote kansen voor Delfstrahuizen waardoor Workum de controle wist te behouden. Enkele counters van de tegenstander werden onschadelijk gemaakt door gedegen teamwork. Na 24 minuten spelen was het echter Jeffrey Groen die er geblesseerd af moest. Na een goede ingreep kwam hij ongelukkig op zijn enkel terecht waardoor de winterstop voor Jeffrey helaas een week eerder is aangebroken. Dennis Hoekstra was zijn vervanger op de linkback en deed dit met verve na koud het veld in te moeten. Na 33 minuten gespeeld te hebben was het Rick Demmer die de bal, na een goede actie op de rechterkant, wist voor te zetten. De voorzet kon helaas niet omgezet worden in een doelpunt omdat

de defensie van Delfstrahuizen goed georganiseerd stond. Na 39 minuten wist Meindert Attema alsnog de gelijkmaker te maken, ware het niet dat de scheidsrechter al had gefloten wegens een overtreding van eerdergenoemde op de verdediger van Delfstrahuizen. De ruststand was dan ook in het voordeel van Delfstrahuizen namelijk 0-1.

In de tweede helft was het Workum dat gelijk het initiatief nam. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Dit resulteerde in enkele kleine kansen. Het bleek lastig om ‘door’ de defensie van Delfstrahuizen heen te voetballen. Toch ontstond er na 55 minuten een grote kans voor Workum. Na een goedgenomen vrijetrap van Ruben Ybema was het Jordy Heeres die in de rebound de bal wist over te werken. Toch bleef de ploeg hard werken en op zoek naar dat gaatje in de defensie. Dit resulteerde in wederom een vrijetrap rond de 16 meter. Het was Ruben Ybema die de bal mocht trappen en dit voortreffelijk deed. De bal ging over de muur in de linkerhoek, 1-1 op het scorebord. Een mooie opsteker en het vertrouwen in een goede afloop begon te groeien. Na 74 minuten mocht Nick van Manen zijn rentree maken in het eerste elftal, na een lange tijd van afwezigheid. Hij is weer fit en mocht Rick Demmer aflossen op de rechtsbuiten. Workum wist de bal goed en op de juiste momenten strak vooruit te spelen. Het veld werd goed breed gehouden waardoor er meerdere malen over de flanken kon worden ‘gevoetbald’. Na een goed schot van Jordy Heeres, welke net naast ging en een bal die nog net van de lijn kon worden gehaald wist Workum alsnog de verlossende 2-1 te maken in de 83ste minuut. Het was Jurgen Buma die de bal, na overigens een uitstekende inspeelpass van Niels Bandstra, op de linkerkant mocht ontvangen. Na een prachtige actie naar binnen toe, wist Jurgen Buma de bal met een prachtig schot achter de doelman te werken. Een prachtige goal en dit smaakte naar meer. Zodoende wist Workum in de 88ste minuut ook nog de 3-1 te maken. Uit de kluts vanuit een corner was het Tom Brandsma die de bal wist binnen te werken. Eindstand Workum – Delfstrahuizen 3-1.

Een goed resultaat omdat de concurrentie punten verloor. Ook een mooie opsteker richting volgende week daar waar er ‘de derby’ op het programma staat namelijk Oeverzwaluwen 1 – Workum 1. Wij kijken er als ploeg erg naar uit en hopen op veel support vanuit Workum. Mochten wij 3 punten weten te behalen dan zullen wij als de nummer 1 de winterstop ingaan. Komt allen op sportpark de Sandobbe, aanvang 14.30 uur te Koudum.