CVVO 1 – Workum 1

Workum 1 boekt monsterzege

Zaterdag 1 februari stond de wedstrijd CVVO 1 – Workum 1 op het programma. De beide ploegen waren bezig aan een goede reeks en voerden dan ook gezamenlijk de periodestand aan met 13 punten uit 5 wedstrijden. Een mooi affiche op de zaterdagmiddag en op voorhand een lastige wedstrijd voor Workum.

Om 14.30 uur werd er afgetrapt op een zonnig sportpark De Rien in Lemmer. De wedstrijd was nog maar enkele minuten oud of er klonk al gejuich aan de Workumer zijde. Een afgeslagen corner werd door Niels Bandstra vanaf 20 meter prachtig in de kruising gedraaid: 0-1! Workum stond organisatorisch goed en was een aantal keer gevaarlijk voor de goal van CVVO. In de 28e minuut viel de 0-2 binnen. Een indraaiende corner werd meegenomen door de wind en kwam via een been van een CVVO-speler in het doel terecht. Kort voor rust liet CVVO z’n eerste wapenfeit van de wedstrijd zien; een schot van afstand belandde op de bovenkant van de lat. Workum antwoordde snel. Door goed druk te zetten kon de bal onderschept worden, waarna Jordy Heeres de daaruit ontstane kans koelbloedig afrondde. Met een riante voorsprong van 0-3 werden de kleedkamers opgezocht.

Na de rust ging Workum 1 verder waar het mee bezig was, namelijk scoren. Door onhandig verdedigen van de thuisploeg kwam de bal voor de voeten van Reindert Miedema terecht en hij kon de 0-4 aantekenen. Al snel daarna werd Jordy Heeres aangetikt in het zestienmetergebied. Vervolgens schoot hij zelf de penalty binnen: 0-5. Nog geen minuut later werd Rick Demmer gelanceerd en hij kon na het omspelen van de keeper de 0-6 laten noteren.

Rond de 65e minuut van de wedstrijd verlieten Jordy Heeres, Niels Bandstra en Pieter Theo Weitenberg het veld. Zij werden respectievelijk vervangen door Remco Kuipers, Melvin Koopman en Dennis Hoekstra. Tijdens het restant van de wedstrijd was het Workum dat het wel goed leek te vinden. CVVO kon na enkele kansen en een buitenspeldoelpunt niet de eretreffer bewerkstelligen. Uiteindelijk was het Remco Kuipers die in de 85e minuut de eindstand van 0-7 op het scorebord zette.

Hiermee bezorgde Workum 1 zichzelf een fantastische overwinning en verstevigde het ook de koppositie in de 3e klasse A door puntverlies van concurrent Heerenveense Boys. Komende zaterdag staat voor Workum om 15.00 uur de thuiswedstrijd tegen SDS op het programma. Het is aan Workum de goede wedstrijd van afgelopen zaterdag een passend vervolg te geven tegen deze geduchte tegenstander.