CVVO F8 – Workum F3

Workum F3 speelt een sterke uitwedstrijd

Na een tweetal voetbalwedstrijden tegen ploegen die gewoon echt een maatje te groot waren of die spelers uit hogere teams opstelden, was Workum F3 eindelijk weer eens de bovenliggende partij. Op zaterdag 17 oktober jl. werd namelijk gewonnen bij CVVO F8 met 1-4.
Gezien de stand van de ranglijst hadden sommige spelers het idee dat ze de hekkensluiter wel even zouden oprollen. Niets bleek minder waar! Al binnen vijf minuten werd onze keeper Hidde Dalman verrast door een hele mooie boogbal van de spits van CVVO….. Maar F3 herpakte zich uitstekend en nam het heft in handen. De tegenstander werd flink onder druk gezet. En uit een keurige voorzet van Chiel van het Reve schoot Max Sijrier strak langs de keeper van CVVO F8. Na deze gelijkmaker voetbalde onze F3 een stuk zelfverzekerder. De coach Patrick Overwijk stuurde ook laatste man Hidde Daniels naar voren. Deze stak met de bal aan de voet het veld over en liet met een geplaatste schuiver de CVVO-keeper kansloos, 1-2. Daarna volgden nog een aantal doelpogingen van Workum F3, o.a. door Rutger Overwijk, maar er werd niet meer gescoord voor rust.
Na de limonadepauze voetbalden onze jongens vrolijk in hetzelfde hoge tempo verder. CVVO F8 kwam er niet meer echt aan te pas. De bikkels op het middenveld, Yarno Foekema, Geert Bossink en Jonatan Jellesma onderschepten bijna elke bal. De tegenstanders werd het zelfs zo moeilijk gemaakt dat bij het uitverdedigen de bal via Max weer in het doel van CVVO verdween: 1-3. Vervolgens zag de scheidsrechter nog een zuiver doelpunt van Workum F3 over het hoofd. Maar aanvaller Romano van Lierde bepaalde een paar minuten voor tijd de eindstand toch op 1-4. Hij omspeelde een verdediger van CVVO en haalde verwoestend uit. En dat was daarmee een mooi slotakkoord van een zeer attractieve wedstrijd!
voorzet Chiel
Chiel geeft een voorzet aan Max
Hidde juicht
Hidde juicht al voordat de bal over de lijn is