Workum JO9-1 – CVVO JO9-2

Spectaculaire wedstrijd van Workum JO9-1

Bij de voetbalwedstrijden van Workum JO9-1 valt altijd wel wat te beleven. Zo was de inhaalwedstrijd van vorige week tegen topper Balk JO9-1 al sensationeel, omdat na een 0-4 voorsprong werd verloren met 6-4. Afgelopen zaterdag 29 oktober werd het thuis tegen CVVO JO9-2 helemaal gedenkwaardig. Een bal die wel of niet over de lijn was, een speler teveel in het veld en tenslotte een supporter van de tegenstander die een voetje meehielp; zelfs de toeschouwers waren op een gegeven moment even de tel kwijt. Maar de scheidsrechter bood uitkomst. Na een door hem genoteerde 2-1 ruststand verlieten onze jongens aan het eind van de wedstrijd het veld met een dikverdiend punt: 3-3.

En alweer begon Workum JO9-1 z’n wedstrijd met een bliksemstart! Onze kanjers stonden in een mum van tijd met 2-0 voor dankzij doelpunten van Marco Bakker (hard schot) en Max Sijrier (intikkertje). Maar het lager geklasseerde CVVO JO9-2 was zeker niet de mindere ploeg. Het was dat een bal via de onderkant van de lat het veld weer instuiterde en dat een doelpunt werd afgekeurd omdat er een overtreding aan voorafging, maar anders had de tegenpartij de stand al snel rechtgetrokken. En ook al liep er een tijdje bij CVVO een speler teveel in het veld, er werd gelukkig maar één keer tegen gescoord.

Na de limonadepauze kwam Workum JO9-1 weer goed uit de startblokken. Uit een counter werd de voorsprong vergroot naar 3-1. Vanaf dat moment zette de tegenstander uit Lemmer, fel aangemoedigd door de meegereisde achterban, een tandje bij. En het werd hard werken voor onze jongens! De druk op het doel van Workum nam toe. De aansluitingstreffer viel niet te voorkomen, het schot van de CVVO-spits was gewoon onhoudbaar: 3-2. Maar wat er even later gebeurde was niet te geloven. Een bal die over de achterlijn leek te gaan, kreeg van een supporter van CVVO JO9-2 die naast de paal stond een tikkie mee en verdween in het doel. Helaas was het de scheidsrechter ontgaan en kon hij het doelpunt niet meer ongeldig verklaren. Na dit incident kreeg Workum JO9-1 overigens nog wel een aantal kleine kansen om te scoren. Maar omdat onze voetballers inmiddels al aardig leeggespeeld waren, misten de schoten kracht. En na het laatste fluitsignaal heerste er ondanks alles toch een voldaan gevoel over het 3-3 gelijkspel!