Drs. Vijfje 5 – Workum 1 Futsal

Workum 1 Futsal hard onderuit in Groningen

Vorige week woensdag 11 maart, de dag voordat de eerste corona-maatregelen werden getroffen, speelden onze Brijbekken tegen Drs. Vijfje 5 uit Groningen. Met een kleine delegatie werd er naar het verre noorden afgereisd. Tijdens de warming-up bleek de Hylper keeper van Workum 1 Futsal helaas uit te moeten vallen. Hierdoor werd gastspeler Rudmer de Ringh voor de leeuwen gegooid als doelverdediger. Ook hij had zich van tevoren niet kunnen bedenken wat deze avond zou gaan betekenen voor de Workumers.

De roodhemden begonnen vol goede moed op een zaalvloer die bijna net zo glad was als het ijs in het Thialf. De moed zonk de mannen al snel in de schoenen, want Workum 1 Futsal werd volledig overklast door de Groninger studenten. Het is dat er geen kastje in de sportzaal stond, anders waren onze voetballers letterlijk van het kastje naar de muur gestuurd. Vanuit Workumer perspectief was het een avond om snel te vergeten. Het team zakte volledig door het ijs en de kampioensaspiraties konden, voor zover die er nog waren, in de prullenbak worden gegooid. 10-3 was wat op het scorebord stond na vijftig minuten achter de bal aan rennen. Een gedetailleerd wedstrijdverslag is na zoiets ook niet relevant. Want wat een prachtige avond beloofde te worden, bleek achteraf een grote deceptie. Onze zaalvoetballers vertrokken met de staart tussen de benen het Groninger nachtleven in of gingen zichtbaar aangeslagen weer richting onze mooie stad Workum.

Wat er de komende weken precies gaat gebeuren, is voor iedereen gissen. Maar het voetbal en het complete sociale leven zullen voorlopig om een begrijpelijke reden op een laag pitje komen te staan. We wachten in spanning en rust af wat de komende tijd voor ons in petto heeft. Hopelijk kunnen we binnenkort iedereen weer (in goede gezondheid) op het veld of langs de lijn zien staan!

Attachment