DWP 1 – Workum 1

Workum buigt achterstand om tot overwinning in Sint johannesga!

Na een prima 4-0 overwinning op NOK vorige week, stond vandaag DWP op het programma. Een tegenstander waar Workum altijd moeite mee heeft. Er werd gestart met dezelfde 11 spelers als vorige week in een zonnig Sint Johannesga.
Het eerste deel van de wedstrijd kenmerkte zich door een slordig en gehaast karakter aan Workumer kant. Er werd snel de lange bal gehanteerd, de 2e bal werd niet gewonnen en de passing was niet secuur. DWP daarentegen wachtte rustig af en loerde op foutjes van Workum om genadeloos toe te slaan in de counter. In de 20e minuut was het dan ook raak. Vanuit een corner in het voordeel van Workum was het DWP die tekende voor de 1-0. De weggewerkte corner stuiterde verassend over de laatste linie van Workum heen, waar de spits van DWP scherp was en 1 op 1 met de keeper toesloeg. Dit schudde Workum even wakker en er kwam eindelijk wat voetbal in de ploeg. Met vlagen werd er mooi voetbal vertoont en kon DWP er niet aan te pas komen. In de 30e minuut was het dan ook Remco Kuipers die de gelijkmaker scoorde. Vanuit een mooie trap en pass combinatie over de linkerflank werd uiteindelijk Remco bereikt op de 16 meter die de bal de goal in werkt. Lang kon er niet genoten worden van de 1-1 want nog geen 2 minuten later stond Workum alweer op achterstand. Een miscommunicatie tussen Jelmer en Sander zorgt er voor dat uiteindelijk DWP er met de bal van doorgaat en de 2-1 op het score bord zet. Dit is ook gelijk de ruststand.
Workum begint de tweede helft goed. Een goeie kans van Harmen vind net niet het doel en een 2e goal van Remco, vanuit de voorzet, wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Waar Workum zo goed begon aan de 2e helft gebeurt vlak daarna hetgeen wat al gevreesd werd. DWP is tweemaal razendsnel weg op de counter en zet in korte tijd de 3-1 en de 4-1 op het scorebord.
Een aanvallende wissel aan de kant van Workum, Jordy Heeres verlaat het veld en Rick Demmer vervangt hem. Workum voert de druk op en probeert DWP vast te zetten. Workum krijgt meer ruimte om te voetballen en maakt hier gebruik van. In de 62e minuut is het dan ook raak! Vanuit de corner schiet Reindert Miedema de afvallende bal langs de keeper! 4-2. Nog geen minuut later is het deze zelfde Reindert die fantastisch binnenschiet vanaf de zijlijn! Of het een mislukte voorzet was, of fantastisch geplaatst schot, dat laten we even in het midden, maar Workum begon weer te geloven! Er volgde een fase in de wedstrijd waar Workum DWP volledig de baas was. De bal werd goed rond gespeeld, duels werden gewonnen en dit zorgde voor een scala aan kansen. Waar Erik Pluister eerst nog een mooie kans net voor langs schoot, schoot hij in de 71e minuut de gelijkmaker binnen! DWP weet niet wat hun overkomt! Waar de wedstrijd zo goed als beslist leek lag die nu weer helemaal open! Workum blijft in controle en volgt met nog 2 grote kansen. Dennis de Jong, die inmiddels was ingevallen voor Remco Kuipers, raakt vanuit een mooie aanval keihard de lat, die vervolgens nog maar net kan worden weg gewerkt door DWP. Even later komt Harmen Hiemstra, vanuit een voorzet van Rick Demmer, net een teenlengte te kort om de 4-5 binnen te schieten. Nog een laatste wissel aan Workumer zijde, Gerlof Weitenberg verlaat het veld voor Geoffrey Groen. In de 88e minuut gebeurt dan toch hetgeen wat al in de lucht hing! De keeper van DWP moet zijn 16 meter verlaten om in te grijpen bij een diepe bal van Workum, hij werkt de bal echter bij Mark Bandstra in de voeten. Mark twijfelt geen moment en schiet op fantastische wijze, vanaf 40 meter, de bal over de keeper en verdedigers, in de goal! 4-5! En dit is ook gelijk de eindstand van de wedstrijd!
Een fantastisch wedstrijd waar Workum, op pure wilskracht, een 4-1 achterstand weet om te buigen tot een 4-5 overwinning! Nu kijken of we deze lijn kunnen doorzetten en volgende week een goed resultaat kunnen neerzetten, in Workum, tegen Oudehaske!