DWP 1 – Workum 1

Workum moet tegen DWP genoegen nemen met een puntje

Zaterdag 15 februari nam Workum 1 het in Sint Johannesga op tegen DWP. Vorig seizoen werd het 4-5 tijdens een spectaculaire wedstrijd, waarin ons vlaggenschip met 4-1 achter kwam en het toch nog kon ombuigen naar een overwinning.

Na het gelijkspel van vorige week tegen SDS moest er afgelopen zaterdag weer gewonnen worden. Om half drie precies floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. DWP begon sterk. Het leverde binnen één minuut al het eerste gevaar op. Amper twee minuten later kwam DWP opnieuw voor het doel van Workum. Een voorzet van rechts belandde op het hoofd van Anton Holtrop die de bal tegen het net wist te kopen. 1-0 voor DWP… Workum 1 had het lastig. Na ongeveer een half uur voetballen kreeg het elftal een vrije trap. De bal viel plotseling voor de voeten van Tom Brandsma, maar hij schoot helaas naast. In de 38e minuut was DWP gevaarlijk uit de omschakeling. Gelukkig zag keeper Patrick Schoonbergen de bal over gaan. Vijf minuten voor rust had Jurgen Buma een goeie actie in huis en gaf de bal aan Jorrit Miedema, maar diens schot werd geblokt. DWP kreeg vervolgens nog een kans uit een vrije trap vlak voor rust. De kopbal vloog rakelings naast. De scheidsrechter vond het daarna wel mooi geweest en floot af voor de eerste helft.

Na rust moest Workum 1 het anders gaan aanpakken om de drie punten mee naar huis te nemen. Dus gaven de mannen alles. De tweede helft werd goed begonnen en er was meteen een kans op de aansluitingstreffer. Een vrije trap van Jorrit Miedema ging maar net over het doel. Na een uur voetballen kwamen Jordy Heeres en Jeffrey Groen in het veld voor Miedema en Weitenberg. Daarna regende het weer kansen voor Workum. De gelijkmaker zat er echt aan te komen. Uit een corner kopte Rick Demmer op de goal van DWP. Volgens onze roodhemden was de bal over de lijn, alleen dacht de scheidsrechter daar anders over. Een minuut later schoot Mark Bandstra op de vuisten van de keeper. Weer twee minuten later een knal van Rick Demmer, waarbij de doelman van DWP met de vingertoppen de bal over de lat tikte. ‘De Wite Peal’ stond dus enorm onder druk.

Toen volgde de laatste wissel aan de kant van Workum. Jurgen Buma verliet het veld voor Jorrit Sjoerds. In de tachtigste minuut probeerde Tom Brandsma het eens van 25 meter afstand. De bal raakte de lat en in de rebound kon Jordy Heeres binnenkoppen: 1-1. Daar was dan eindelijk de gelijkmaker! Maar de Workumers gingen door voor de volle drie punten. Twee minuten later al een schietkans voor Remco Kuipers, helaas zeilde de bal naast. Daarna kon Jorrit Sjoerds één-op-één komen met de keeper, maar hij werd onderuitgehaald. Een rode kaart voor DWP. Even later kreeg Brandsma zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en ook hij kon vertrekken. De wedstrijd ging verder met 10 tegen 10. Toen was het Sjoerds die met een mooie voorzet Rick Demmer de grootste kans gaf om Workum op voorsprong te zetten. Maar vanaf 5 meter voor het doel van DWP ging de inzet toch over.

Workum 1 bleef wel tot het einde van de wedstrijd op zoek naar de overwinning. Maar helaas moesten de mannen van trainer Jente Bootsma genoegen nemen met één puntje tegen DWP. Op basis van de tweede helft had Workum er veel meer uit kunnen halen, maar dat kreeg het team niet voor elkaar. Workum 1 heeft nu twee weken rust. Op 7 maart wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Scharnegoutum.