DWP 1 – Workum 1

Afgelopen zaterdag 12 november was de dag dat Sinterklaas weer in ons land is aangekomen. Zou de Sint ook een pakje voor vv Workum, in de vorm van drie punten, hebben meegenomen? Want het eerste elftal moest uit naar DWP. DWP is al jaren een angstgegner voor Workum, bijna altijd spitten de Workumers het onderdelf in deze onderlinge strijd.

Al na vier minuten spelen komt Workum knap op voorsprong door een goede goal van Rick Demmer. Hij schiet de bal vanuit een moeilijke hoek via de binnenkant van de paal tegen de touwen. Het eerst cadeautje van de sint is uitgepakt door de roodhemden, die overigens in het zwart speelden. Heel lang kunnen wij niet van de voorsprong genieten, want in de 15e minuut komen de Sint Jutters weer op gelijke hoogte. Het doelpunt wordt geproduceerd uit een vrije trap die wat op een vreemde manier binnenvalt. Beide teams gaan in de eerste helft gelijk op, tot Workum een klein slotoffensief op zet in de laatste minuten van het eerste part. Jordy kopt de bal op de lat en even later kopt Sjerp Jan de bal net naast het doel van de tegenpartij. Beide teams houden elkaar dus op gelijke hoogte en zo gaan zowel Workum en DWP theedrinken met een 1-1 op het scorebord.

Dan begint de tweede helft van de topper in de derde klas. Het kon niet slechter beginnen voor ons vlaggenschip want in de 46e minuut van de wedstrijd komt DWP op voorsprong. Dat is een pijnlijke klap die de spelers te verwerken krijgen. Gelukkig hoeven we niet heel lang te rouwen want in minuut negenenveertig krijgt Workum een vrijetrap op een ideale positie voor een linkspoot. Onze vrijetrappen specialist Ruben Ybema staat achter de bal en schiet de bal wonderschoon in de linkerbovenhoek. Een vrijetrap uit het boekje van David Beckham. Niet lang daarna komen de DWP-ers toch weer op voorsprong. Uit een corner valt het doelpunt vanuit de kluts in het verkeerde doel achter doelman Berry Minnema, die overigens de zieke doelverdediger Arend Hartman verving. Na de drie-twee voor de thuisploeg probeert Workum er nog alles aan te doen om de gelijkmaker te scoren. Het krijgt zelf nog een grote kans in de slotminuten van de wedstrijd maar helaas het mocht niet baten. De ongeslagen reeks in door het altijd sterke DWP doorbroken.

Sinterklaas kwam na afloop van de zijn intocht samen met wat pieten de Workumer kantine nog een beetje opfleuren. Hij heeft de mannen een hart onder de riem gestoken en zo kan Workum weer uitkijken naar de volgende wedstrijd, dat is namelijk SDS. Deze wedstrijd wordt gespeeld op het sportcomplex “de Rolpeal”. Oant oer twa wiken!