DWS Oosterpoort 3 – Workum 1 Futsal

Workum 1 Futsal wint nipt in Hoogkerk

Afgelopen vrijdagavond om 22.00 uur plaatselijke tijd werd in Sporthal Hoogkerk een spannende pot zaalvoetbal afgewerkt. Workum begon erg goed tegen DWS Oosterpoort 3 en maakte al snel twee mooie goals. Sterspeler Simba (Durk Smeding) werd de man van de wedstrijd met een fantastisch 2e doelpunt voor de roodhemden. Hij tikte de bal na een prachtige voorzet van Wietze Gorter bij de tweede paal in het net.

Daarna kwam het hoogtepunt van de avond. ‘Simba’ ontving de bal vlak voor het doel van de tegenstander. Hij stond er echter met zijn rug naar toe en kon onmogelijk schieten. De leeuw van Workum kreeg een geniale ingeving en schoot de bal met de hak langs de keeper! Hierdoor kwamen onze stadsgenoten op een 3-0 voorsprong. Het enige smetje was dat Ytzen Pieter Bosje een domme gele kaart kreeg, waardoor het 5 tegen 4 werd tijdens het restant van de eerste helft. De Hoogkerkers maakten daar dankbaar gebruik van en scoorden op slag van rust de 1-3.

Na rust werd er weer gescoord door Workum 1 Futsal, waardoor er 1-4 op het scorebord kwam te staan. Vervolgens moest DWS Oosterpoort in de achtervolging om er nog wat van te maken. In een redelijk kort tijdsbestek scoorden zij een aantal keer. De 2-4 kwam uit een prachtige aanval van de gastheren, waarbij zij keeper Hessel Kuipers wisten de passeren. Niet veel later kregen de Oosterpoorters een penalty nadat Wietze Gorter de bal in het gezicht van een tegenstander schopte. Voor dit verschrikkelijke vergrijp kreeg hij als klap op de vuurpijl ook nog een gele kaart. Het mag dus duidelijk zijn dat deze strafschop op een ietwat vreemde manier tot stand gekomen is. De bal werd door de arbiter op de strafschoplijn gelegd en de aanvaller van de tegenpartij maakte dit koelbloedig af: 3-4. Enkele ogenblikken later liet DWS Oosterpoort de keeper van Workum wederom kansloos, wat resulteerde in het vierde doelpunt van de heren uit Groningen.

Een spannende slotfase brak aan, want met nog een paar minuten te spelen zetten de Workumers alles op alles om de drie punten alsnog over de streep te trekken. In de laatste minuut kreeg de Hylper Yvo de Roos de bal voor zijn voeten en kon de 4-5 op het scorebord! Vlak na dit doelpunt floot de scheidsrechter van dienst af. Workum nam dus alle punten weer mee naar huis. Het vieren van deze overwinning heeft tot diep in de nachtelijke uurtjes geduurd; een aantal Groningse kroegen heeft mooi kunnen profiteren van de Friese zege.

Dinsdag 17 december speelt Workum 1 Futsal om 19.55 uur in de Rolpeal tegen VV Westerkwartier 2. Dat is de laatste wedstrijd van de zaalvoetballers in dit kalenderjaar. Oant Tiisdei!