SJO EBC/Defstrahuizen F2 – Workum F3

Workum F3 is het even kwijt

Werd vorige maand thuis nog wel van Delfstrahuizen F2 gewonnen, zaterdag 16 april jl. kwam onze F3 er tegen diezelfde ploeg helaas niet aan te pas. Met 5-2 ging het team het schip in, vooral omdat het samenspel te wensen over liet. Na deze tweede opeenvolgende nederlaag is Workum F3 jammer genoeg ook de koppositie kwijt.

Niet dat de jongens er geen zin in hadden; ze stonden zoals altijd in de kleedkamer al te stuiteren om te beginnen. Maar misschien waren de donkere wolken boven het veld en de harde wind rond Delfstrahuizen een voorbode? F3 voetbalde in ieder geval vanaf het beginsignaal erg moeizaam. Was de eerste weken van de competitie het teamwork nog het sterke punt van Workum F3, ditmaal leken de jongens elkaar veel moeilijker te kunnen vinden. Daardoor werd er bij een voorzet of een corner vaak niemand vrij voor het doel gezet. En had de verdediging van F3 soms te maken met een overmacht aan tegenstanders. Het team was dus even geen echt team meer. Bij rust stonden onze voetballertjes dan ook al met 2-0 achter.

Aan het begin van de tweede helft verkleinde Romano nog wel de achterstand, maar daarna ging het weer mis aan Workumse zijde. Met hun goedbedoelde aanvallende overmoed dachten onze spelers de wedstrijd nog te kunnen doen kantelen. Maar bij balverlies moesten er zodoende vijf man snel achter de tegenstander aan. Helaas waren zij een paar keer te laat en Delfstrahuizen liep uit naar 4-1. Opnieuw deed een mooie goal van Romano de hoop op een goed resultaat voor Workum F3 opleven. Maar het slotakkoord kwam toch weer uit een counter van Delfstrahuizen F2: 5-2.

Nog steeds is er geen man overboord en het is uiteindelijk maar een spelletje. Maar als de jongens van F3 toch graag een prijs willen winnen, dan zal het goede samenspel dus snel terug moeten komen. We zijn benieuwd!

Workum F3 liep achter de tegenstander aan.

Delfstrahuizen zat er bovenop.

Ook uit deze corner ontstond helaas geen kans