Een gele kaart….

Wat missen we het voetbal. En wat is het dan fijn dat de velden beschikbaar zijn om een balletje te trappen. Wij vinden het prachtig dat onze jeugd veel gebruik maakt van het sportterrein. Op vrije dagen worden allerlei ploegjes opgetrommeld en wordt er naar hartelust gevoetbald. Heerlijk!

Enorm vervelend, maar toch moeten we als bestuur een gele kaart trekken. Vorig jaar zomer hebben we te maken gehad met vandalisme. En in de afgelopen periode tussen Kerst en Oud & Nieuw is er opnieuw een doelnet gesneuveld! En dat is niet gekomen door een keihard schot … Om er maar duidelijk over te zijn, het net is doelbewust met een mes of schaar vernield. Weer een schadepost van Euro 150,00 ….

Als club willen we niets liever dan dat onze leden ook buiten de trainingen en wedstrijden een balletje kunnen trappen. Maar wees zuinig op onze spullen! Gebruik de doelnetten niet als hangmat! En als we doeltjes verplaatsen, dan doen we dat voorzichtig (en niet alleen, maar met een meerderen); we  klappen ze niet op het kunstgras neer. En als we klaar zijn, zetten we de doeltjes weer aan de kant. Verder hangen er prullenbakken om het veld, daar mogen gerust de drinkflesjes en snoeppapiertjes in, daar zijn ze speciaal voor gemaakt. Wij zorgen dan dat ze op tijd worden geleegd.

We delen nu een gele kaart uit. Jullie begrijpen dat de volgende kaart een rode zal zijn. Dat betekent sluiting van het terrein buiten training en wedstrijden. En net zoals in het voetbal, bij een rode kaart heb je niet alleen jezelf te pakken maar ook de rest.

PS: beste ouders, laten we afspreken dat we onze jeugd lekker laten voetballen maar geef ze mee dat we zuinig moeten zijn op de prachtige accommodatie die we hebben.

Hoofd- en Jeugdbestuur VV Workum