Futsal Blauw Wit ’34 1 – Workum 1

Workum 1 Futsal speelt gelijk in Leeuwarden

Het was nacht, een pikdonkere nacht. De maan scheen helder en het motregende zacht. In de schaduw van een grassprietje zaten zeven rovers. De roverhoofdman stond op en zei: “Pedro, vertel één van je schoonste verhalen”. Pedro stond op en sprak: Het was nacht, een pikdonkere nacht en Workum 1 Futsal moest tegen Blauw Wit spelen in Leeuwarden. Een wedstrijd waarin beide teams goede zaken konden doen. Een mooi affiche op een woensdagavond. De sporthal in Leeuwarden was dan ook tot de nok toe gevuld met lege stoeltjes. In deze ‘bomvolle zaal’ traden beide teams dus aan.

Zowel Blauw Wit als Workum bleken ongeveer op hetzelfde niveau te zitten. Dat resulteerde in een schaakspel zonder al te veel doelpunten. Na een kleine miscommunicatie kon de nummer 11 van de Leeuwarders met een goede individuele actie, net voor de rust, de 1-0 op het scorebord zetten. Na rust herpakten onze helden zich en maakten de gelijkmaker. Een prachtige bal van de heer Wietze Gorter op Bauke Jan de Jong die koel de 1-1 binnen tikte. Vervolgens kregen de Blauw Witten een rode kaart omdat een tegenstander herhaaldelijk de arbiter uitmaakte voor ‘sukkel’ en ‘blinde vink’. Dat kon natuurlijk niet door de beugel, dus de speler moest het veld verlaten. De roodhemden maakten hier dankbaar gebruik van en Wietze Gorter scoorde via een voet van de tegenstander de 1-2.

In de laatste vijf minuten maakte Jan Hofman een kleine overtreding. Daar dacht de man in het zwart anders over en hij gaf onze Jannie een gele prent mee, waardoor hij naar het strafbankje werd verwezen. Nu waren de rollen omgedraaid en speelden de Liwwarders met een extra man. De voetbaldieren uit Workum liepen steeds verder achteruit en in de laatste minuten van de wedstrijd maakte Blauw Wit de gelijkmaker. Die 2-2 was ook meteen de eindstand en zo werden de punten verdeeld in Leeuwarden. Beide teams bedankten de lege stoeltjes ervoor dat ze in zulke groten getale aanwezig waren deze avond.

Bij de McDonald’s in Goutum werd alles nog rustig nabesproken en de plannen voor het weekend werden weer gemaakt. Biercoach en teamlid, respectievelijk Jochum en Jordy, waren druk bezig met de voorbereidingen van het jaarlijks terugkerend evenement in Hieslum: namelijk het Oktoberfest! Dit feest is inmiddels de revue alweer gepasseerd en er kan gesproken worden van wederom een daverend succes. Daarom een bedankje namens de mannen van Workum 1 Futsal.

Dinsdag 29 oktober om 19.55 uur plaatselijke tijd speelt Workum thuis tegen Drs. Vijfje uit Groningen. Komt allen naar de Rolpeal en laat geen stoeltje onbezet!

Toen viel Pedro’s mond stil, hij ging zitten en nestelde zich tussen de andere rovers. En zo sloot Pedro dit schone verhaal af.