Futsal Dragten 3 – Workum 1

Workum 1 Futsal verliest dik in Drachten

Vrijdagavond 8 november jl. speelde Workum 1 Futsal een uitwedstrijd tegen Futsal Dragten 3. De nummer één tegen de nummer twee; op papier leek dit een ontzettend spannende wedstrijd te worden.

Zo begon de eerste helft ook! Een gelijk opgaande wedstrijd waarbij de thuisploeg al snel aan de leiding kwam. Na een mooie gelijkmaker van Eise Feenstra zocht Workum naar het doelpunt dat de voorsprong zou geven. Ytzen Pieter Bosje kreeg een beetje ruimte en vond inderdaad het net, wat resulteerde in de 2-1. Maar op slag van rust scoorde Futsal Dragten 2-2, waardoor Workum weer terug bij af was.

De tweede helft begon goed voor onze roodhemden, maar helaas konden ze niet de ruimte vinden om de keeper van de tegenstander te passeren. Na een ongelukkig genomen corner wisten de mannen uit Drachten echter te counteren en scoorden ze de 3-2. Workum moest nu in de achtervolging. Maar dat was tevergeefs, want Futsal Dragten 3 nam het heft in handen en scoorde het ene na het andere doelpunt. In het laatste kwartier was het maar liefst zes keer raak en voor Workum helaas slechts één keertje. Dit betekende na 50 minuten zaalvoetbal dat er dus een eindstand van maar liefst 9-3 op het scorebord stond.

Workum 1 Futsal had een goed lesje effectiviteit gekregen en zal hier ook van moeten leren om dit in de toekomst te voorkomen. Alle supporters die de moeite namen om helemaal af te reizen naar Drachten worden via deze weg enorm bedankt. Op dinsdag 19 november speelt Workum 1 Futsal om 19.55 uur thuis tegen Roden. Iedereen is weer van harte welkom in de Rolpeal!