Futsal Peize 1 – Workum 1

Workum 1 Futsal onderuit in Peize!

Voor de tweede keer binnen een paar weken tijd mocht Workum 1 Futsal afreizen richting Peize. Mede door een gesponsorde bus van Taxi Bosman was er voldoende support van Workumers aanwezig in sportcentrum De Hullen. Van tevoren waren de verwachtingen hooggespannen, aangezien de formatie van Feike Dijkstra en Johannes Postma de eerste vier wedstrijden allemaal won en bovenaan de ranglijst aan deze wedstrijd begon.

De start van de wedstrijd was duidelijk voor Workum 1 Futsal. De ploeg creëerde veel kansen, maar wist het doel helaas net niet te vinden. Eise Feenstra en Jan Hofman kregen enkele grote mogelijkheden, maar na één uitval van Peize kwam onfortuinlijk toch de 1-0 op het scorebord te staan. Vanaf dat moment was het plan van Peize duidelijk te zien: verdedigen en hopen op een fout van de tegenstander. Ondanks deze tactiek werd het toch snel 1-1. Op aangeven van Ytzen Pieter Bosje wist Wietze Gorter te scoren via een perfect uitgevoerde aanval.

In de tweede helft bleef het initiatief bij de roodhemden uit Workum. Ondanks de zoektocht naar de winnende treffer kreeg het team de deksel op de neus. Vanuit een counter wist Peize bij de tweede paal de 2-1 te scoren. Tijdens de laatste fase van de wedstrijd probeerde Workum er alles aan te doen om niet te verliezen. Veel druk en voldoende kansen leverden helaas niet het gewenste resultaat op en daardoor werd voor het eerst dit seizoen verloren.

Deze avond was het niet alleen Workum 1 Futsal dat onderuitging in het noorden van Nederland. Ook onze Harm Jan Abma overkwam dit tijdens de nazit in Groningen. Gelukkig liep het voor alle betrokken partijen goed af. Geen man overboord, voor de volgende wedstrijd gaat de ploeg richting Leeuwarden om de uitstekende start van dit seizoen te vervolgen. Blauw Wit ’34 is woensdag 23 oktober om 20.00 uur de tegenstander in sporthal Wiarda.

Attachment