Futsal Workum 1 – Drs. Vijfje 5

Spectaculair gelijkspel Workum 1 Futsal!

Vorige week dinsdag 29 oktober nam Workum 1 Futsal het in de eigen Rolpeal op tegen Drs. Vijfje 5 uit Groningen. Na 1 punt uit de laatste twee wedstrijden was de doelstelling duidelijk: om bovenin mee te blijven doen, moest er gewonnen worden.

In de beginfase van het duel bleek de studentenvereniging uit Groningen met veel talent naar Friesland afgereisd te zijn. Het werd al snel 0-1 door een knappe goal van de blauwhemden. Niet lang daarna was het Jordy Heeres die de stand weer gelijk trok. Met een strak schot ging de bal in de verre hoek langs de keeper: 1-1. Door een domme overtreding van Workum kwam Drs. Vijfje al snel opnieuw op voorsprong. De vrije trap werd hard en strak langs keeper Hessel Kuipers geschoten. De scheidsrechter had het druk deze avond, want niet veel later kreeg Eise Feenstra de kans om Workum weer op gelijke hoogte te brengen. Vanwege een handsbal legde hij vanaf de strafschopstip aan voor de 2-2.

In de tweede helft werden alle aanwezige supporters nog meer verwend. Na de 3-2 van Wietze Gorter ging het snel. Drs. Vijfje kwam door een intikker op gelijke hoogte en via een goal bij de tweede paal met 3-4 voor. Workum leek gebroken na de 3-5, maar toonde zoals wel vaker veel weerstand. Ytzen Pieter Bosje maakte snel de aansluitingstreffer. En 49 seconden later was het alweer gelijk. Eise Feenstra scoorde makkelijk in een overtal situatie: 5-5. Dit bleek uiteindelijk ook de laatste treffer van de avond te zijn.

Deze week gaat de ploeg van Feike en Johannes richting de koploper. Futsal Dragten 3 is op vrijdag 8 november om 20.00 uur de tegenstander in sporthal De Drait. Makkelijk zal het niet worden, maar in deze competitie kan iedereen van elkaar winnen.