Futsal Workum 1 – Madjoe 1

Workum Futsal 1 wint ook vierde wedstrijd

Op dinsdag 8 oktober speelden de heren van Workum Futsal 1 thuis tegen Madjoe 1 uit Groningen. Beide teams waren voorafgaand aan deze wedstrijd nog ongeslagen. Het beloofde dus een ontzettend spannende pot zaalvoetbal te worden. Met 4-0 trokken de Workumers aan het langste eind en nestelden zich zodoende ‘op de top van de berg’.

Even een terugblik op de dag 8 oktober en niet zomaar een 8 oktober, maar deze datum in het jaar 1984. Want op die dag claimde Bart Vos dat hij als eerste Nederlander de Mount Everest had beklommen. De Mount Everest dat is natuurlijk niet zomaar een berg, dat is een berg waar je letterlijk alleen boven alles en iedereen staat. Nu even terug naar het heden, want alleen bovenaan komen dat was wat er op het spel kon staan tegen Madjoe. Workum zou mits het 3 punten pakte dan zonder enig puntverlies boven iedereen uitstijgen, net zoals Bart Vos dat 35 jaar geleden deed.

De wedstrijd begon onder in het dal met 0-0. Een volle Rolpeal zag dat de Workumers goed van start gingen. Er stond een waar collectief dat weinig kansen weggaf en zelf veel kansen kon creëren. Het was soms een lust voor het oog om naar te kijken. Kans op kans voor de roodhemden, maar de bal vloog nog niet in het doel. Dat kwam mede door een uitstekende keeper van Madjoe, die kans zag om een groot aantal schoten te pareren. Zelfs een penalty was niet genoeg om de 1-0 op het scorebord te zetten.

Uiteindelijk lukte het om de doelman te passeren en zo kwamen de mannen van Workum op voorsprong. De score werd steeds verder uitgebreid en na een aantal fraaie doelpunten stond er zowaar 4-0 op het nieuwe scorebord van de Rolpeal. Workum gaf weinig weg en de sporadische kansen van de Groningers werden goed tegengehouden door Henkie Bakker. Achteraf had er misschien geen 4-0, maar 3-0 op het scorebord moeten staan. Want het is nog steeds niet duidelijk of de bal bij het doelpunt van Wietze Gorter de doellijn daadwerkelijk had overschreden. Het speeltuig vloog van paal naar paal en vervolgens het doel weer uit. Volgens de goed fluitende arbiter was het een zuiver doelpunt en zo ontstond de einduitslag.

De mannen van Workum Futsal 1 hebben dus exact 35 jaar na Bart Vos de Mount Everest weer beklommen en staan met 12 punten uit vier wedstrijden boven op de berg. Nu is het de kunst om dit vast te houden en boven op de Everest te blijven. Dat zal nog een zware opgave worden. Maar als Workum speelt zoals tijdens de laatste wedstrijden, dan zal Bart Vos nog jaloers worden. Want zo lang is hij niet boven op de top geweest! Woensdag 16 oktober speelt Workum Futsal 1 uit tegen Peize. Mocht u niets te doen hebben, dan bent u bij deze uitgenodigd om een ritje naar het noorden van Drenthe te maken.