Futsal ONR 2 – Workum 1

Workum 1 Futsal met de bus en 3 punten terug naar Friesland

Voor de tweede keer dit seizoen gingen de mannen van Workum 1 Futsal richting de prachtige provincie Groningen en Peize was de bestemming. Met 6 punten uit 2 wedstrijden wachtte de schone taak om deze prima start van de competitie een passend vervolg te geven. Toen vrijdag 4 oktober om 21.00 uur tegen ONR 2 de bal begon te rollen, bleek al snel dat het een lastige avond voor de mannen uit Workum zou worden.

Ondanks een gelijk opgaand begin van de wedstrijd was daar toch de voorsprong voor Workum. El capitano Wietze Gorter wist knap uit de draai het net te vinden. Het antwoord van ONR kwam al snel. Door een sterke versnelling van de nummer 10 (Ralph Twijnstra) werd de stand 1-1 via een simpele intikker van Gerrit Cornelisse.

Na de rust bleef de wedstrijd lang in evenwicht. Qua veldspel domineerde ONR, maar Workum maakte slim gebruik van de slordige momenten van de tegenstander. Nadat Yvo de paal raakte, scoorde Jan Hofman 7 minuten voor het einde de winnende treffer. Met een geweldige individuele actie wist hij de verdedigers en de keeper te passeren. De laatste minuten was het de bus parkeren voor de uitstekend keepende Hessel Kuipers. Ondanks het balbezit van ONR kreeg deze ploeg geen echte kansen meer, eindstand 1-2!

Met de volle winst uit drie wedstrijden was de sfeer natuurlijk euforisch na afloop. Even werd er nog getwijfeld om een korte stop bij de kantine van The Knickerbockers te maken. Maar ons team bleek ook op dat gebied een stuk volwassener geworden en keerde met de 3 punten terug naar Workum. Er gingen geruchten dat de geblesseerde speler Damon Heeres hier aanwezig was en dit deed de ploeg definitief besluiten om na een kort oponthoud bij de McDonald’s toch huiswaarts te keren.