Futsal Workum 1 tot de kwartfinales bij het OFK

Afgelopen week werd het grootste zaalvoetbaltoernooi van Friesland weer georganiseerd. Maar liefst 96 heren- en 48 damesteams waren aanwezig in sporthal De Trije in Franeker. Het avontuur voor Futsal Workum 1 begon op maandag 7 januari. De negenkoppige formatie speelde deze dag in de poulefase van het toernooi. Vijf wedstrijden moesten worden doorlopen. De heren slaagden er in om bijna ongeschonden de poulefase door te komen. Er werden maar liefst 13 van de maximaal 15 te behalen punten mee in de auto naar Workum genomen. Teams als Broeksterboys en Be Quick Dokkum werden zonder pardon aan de kant gezet en zo was de weg open naar de finaledag van het Open Friese Kampioenschap.

Zaterdag 12 januari jongstleden was dan de dag dat de beste overgebleven teams het tegen elkaar moesten opnemen. Dit leverde natuurlijk een fantastische dag op met een heleboel sensatie. Ook deze dag moest Futsal Workum 1 zich een weg zien te banen door een poulefase. De eerste wedstrijd om kwart voor tien werd direct al een derby tegen Bolsward. Deze wedstrijd werd met 2-1 gewonnen en zo bleef er uitzicht op de volgende ronde. De tweede wedstrijd tegen Holwerd Futsal 1 werd afgesloten met een 1-1 stand op het scorebord. Ons vlaggenschip van het zaalvoetbal moest in de laatste wedstrijd tegen Minnertsga minimaal één punt zien te halen. Het leek echter helemaal de verkeerde kant op te gaan, want Minnertsga kwam zowaar op voorsprong. Dat was een klap in het gezicht voor de Workumers. Maar… opeens begon het te draaien en werd de 1-1 gemaakt en even later zelfs de 2-1. Hierdoor eindigde Workum bovenaan in de poule met 7 punten. Daardoor belandden ze in de knock-out fase van het toernooi! In de achtste finales was Franeker de tegenstander. In een zinderende pot ging het op en neer. De spanning was te snijden, tot twee maal toe kwamen de Franekers op voorsprong en elke keer werd er ook weer gelijk gemaakt. Een paar minuten voor tijd verloste Jan Hofman ons rode team door de beslissende 3-2 te scoren. Waardoor Workum bij de laatste 8(!) van het toernooi kwam en maar liefst al 88 teams achter zich had gelaten.

In de kwartfinale trof Workum als tegenstander VVI, de winnaar van 2016. De ploeg uit Idskenhuizen bleek nog net iets te goed voor onze vrienden. Na 10 minuten stond het nog steeds 0-0, zodat er uitzicht bleef op het behalen van een goed resultaat. Maar toen sloeg het noodlot toe en scoorde VVI door middel van een afstandsschot 1-0. Vlak voor tijd maakten zij uit een counter ook nog de 2-0, waarmee het toernooi voor Workum ten einde was.
De gehele dag was er een groot aantal supporters aanwezig om de ploeg te steunen. In de loop van de dag werden het er steeds meer. Futsal Workum 1 wol dan ek graach elkenien bedankje foar de fantastyske support! Ook willen de heren graag de sponsoren, Rijschool van der Velde en Camping Heeres, bedanken voor het mede mogelijk maken van de wedstrijdshirts en de presentatietruien!
Al met al was het een fantastisch toernooi waarbij het zaalvoetbal in Workum weer even op de kaart is gezet. Volgend jaar is Futsal Workum 1 opnieuw present in Franeker. Dinsdag 15 januari a.s. speelt het team thuis tegen Workum 3 en iedereen is hierbij natuurlijk uitgenodigd om deze verenigingsderby bij te wonen.