Futsal ZVF 1 – Workum 1

Workum Futsal 1 verliest openingswedstrijd

Zaalvoetbal, het leek wel een woord uit lang vervlogen tijden. De melancholiek droop er als het ware  vanaf. In de zaalvoetballoze  periode gingen de gedachten met veel weemoed terug naar talloze fijne herinneringen die onder de hersenpan opgeslagen liggen. Aan de binnenkant van de oogleden doemden de tribunes vol met mensen op. Hoe langer de ogen gesloten bleven, des te meer het oude beeld terugkwam. Het gejoel van de trouwe supporters werd bijna hoorbaar, de spanning en de deinzende emoties kropen bijna onder de huid. De Rolpeal kwam in volle glorie tot leven in de geavanceerde bovenkamer. Zelfs het zweet op de voorhoofden van de spelers was zicht- en ruikbaar.

De herinneringen kregen vers gestalte in de dagdromen. Na zo’n lange periode, waarin de zaalvoetbalschoenen niet dat kenmerkende, piepende geluid hebben kunnen maken op de prachtige strakke zaalvloer met al haar lijnen die voor een enerverende Karel Appel zorgen, was het een opluchting dat op 8 september 2021 alle opgepropte frustraties in de Dolte kon worden gesmeten. Om het daar over tig jaar weer eens op te vissen, als een nog grotere vis, wanneer alle spelers met hun welverdiende voetbalpensioen zijn gegaan. Voor nu is het niet meer nodig. De bal rolt weer.

Alsof het nooit anders is geweest. Dezelfde lijnen, hetzelfde stroeve biljartlaken, zelfs de doelen staan weer net zoals toen op dezelfde plek. Het veld, en dat is eigenlijk het allermooist, is weer gevuld met acht veldspelers en twee doelverdedigers. Workum Futsal 1 is terug en het publiek is weer van harte welkom om de Rolpeal wederom op de grondvesten te laten schudden en er een kolkende arena van te maken. Het mag en het kan weer.

Op 8 september jongstleden trapten de mannen van Workum af, om de bal weer echt te laten rollen. Het bekertoernooi werd geopend en dat boek kon vervolgens ook gelijk weer worden gesloten. Waar het een verademing was om weer te voetballen, bleek de wedstrijd an sich een regelrechte verstikking. ZVF uit Franeker was namelijk, in de stad van het keatswalhalla, met 4-0 te sterk voor de roden uit Workum. Na een strijd waarin menig zweetdruppel van het voorhoofd afdroop, konden de Workumers de wedstrijd na de lange voetbaldroogte niet omzetten in een winstpartij.

Een aantal kansen konden het net achter de doelman van de tegenpartij niet laten bollen. Nadat het lang leek alsof de wedstrijd op een gelijkspel zou afsteven, werd de Workumer waterlinie toch doorbroken. Het eerste doelpunt zorgde ervoor dat Futsal 1 zich gedwongen voelde om te attaqueren en daarbij het eigen huis minder beschermd moest achterlaten. Hierdoor konden de Keatskoppen verschillende keren doorbreken en de Hindeloper keeper meermaals verschalken. Door deze verloren strijd, zal het bekertoernooi voor de roodhemden niet worden voortgezet.

Op 13 september begint de competitie en zal er een nieuwe strijd losbarsten in de 1e klasse. Workum Futsal 1 speelt op 21 september de eerste thuiswedstrijd weer in de vertrouwde Rolpeal en zal dit welkome weerzien wellicht inluiden met een overwinning.

Attachment