Heeg 1 – Workum 1

Workum zet goede serie voort, maar vist voor de eerste periode achter het net

Afgelopen zaterdag reisde het vv Workum van trainer Jente Bootsma af naar het nog puntloze Heeg. Verwacht werd dat Heeg haar huid duur zou gaan verkopen. De wedstrijd werd gespeeld op een drassig veld, wat eerder Heeg in de kaart speelde dan het team van trainer Bootsma. Het beeld van de eerste 20 minuten was dat Workum wilde aanvallen en Heeg dat probeerde tegen te houden. Pas in de 13e minuut creëerde Workum haar eerste echte kans. Uit een scrimmage voor het doel van Heeg kwam de bal voor de voeten van Jorrit Miedema, maar hij schoot de bal in de handen van de doelman. Heeg zorgde slechts met een counter of een stilstaande situatie voor wat gevaar. Die tactiek pakte wel goed uit, want in de 22e minuut wist Heeg via een verre ingooi een hoekschop te verzilveren. De hoekschop belandde op het hoofd van Rein Ritzema die de bal binnen kopte bij de tweede paal: 1-0.

Het was Workum dat dientengevolge een tactische omzetting deed, waardoor zij beter aan voetballen toekwam. In de 33e minuut kreeg Tom Brandsma een enorme kans, maar het lukte hem niet te scoren. Pas in de 39ste minuut was de aansluiting op het scorebord terug te vinden. Vanaf de rechterkant werd Jurgen Buma gelanceerd. Op hoge snelheid wist hij een uitstekende voorzet te produceren, waarmee hij Reindert Miedema in de gelegenheid stelde de bal in het doel te schuiven: 1-1. Niet veel later was het wederom Workum dat een aanval startte. Vanaf de linkerkant werd Jorrit Miedema de diepte in gestuurd. Zijn schot belandde op de paal, maar de attente Rick Demmer was als eerste bij de bal en schoot deze van dichtbij in het doel: 1-2.

In de tweede helft ging Workum op dezelfde wijze verder als waar het voor rust mee was geëindigd. In de 49e minuut was het Reindert Miedema die met een hakbal Jordy Heeres voor de keeper zette. Jordy bleef kalm en schoot de bal beheerst binnen: 1-3. In de 60e minuut kwam Heeg pas weer in de buurt van het doel van Workum. Een strakke voorzet werd van dichtbij richting doel gekopt, maar de lat bracht redding. Uit de tegenaanval werd Jorrit Miedema middels een steekbal oog in oog met de doelman van Heeg gezet, maar ook zijn inbreng belandde op het ijzer. Na een uur spelen kon Workum de zege veiligstellen. Rick Demmer die vanaf de rechterkant aan een actie begon, werd binnen het doelgebied van Heeg gevloerd. Scheidsrechter Rutgers floot terecht voor een strafschop. Jordy Heeres schoot vanaf de elfmeter zuiver binnen: 1-4.

Workum bleef aanvallen en produceerde nog een aantal kansrijke aanvallen. Pas in de 80e minuut was het wederom Jorrit Miedema die voor de doelman van Heeg werd gezet. Ditmaal bereikte hij wel de touwen van het doel en wist hij een ijzersterke wedstrijd van zijn kant te belonen met een doelpunt: 1-5. In de minuten die daarop volgden werd het alleen nog spannend door het bericht dat Sneek Wit-Zwart een 3-0 voorsprong had weggegeven tegen Heerenveense Boys, waardoor het op dat moment 3-3 stond. Bij een gelijkspel of verlies voor Sneek zou Workum de eerste periode pakken. Toch was het Sneek dat met 6-3 won en daarmee (op doelsaldo) de eerste periode pakte. Zowel Sneek als Workum hebben nu 19 punten uit 8 wedstrijden en zijn daarmee gedeeld koploper.
Op zaterdag 23 november speelt Workum de eerstvolgende (thuis)wedstrijd, dan wordt om 15.00 uur afgetrapt tegen vv Oudehaske.