Heerenveense Boys 1 – Workum 1

Wat begon als de eerste zomerse dag van het jaar, eindigde voor de Workummers al snel in een blamage. Een collectief zwak Workum wist een 1-0 achterstand niet te keren tegen de 10 van Heerenveense boys, eindstand 2-0.

Workum begon de wedstrijd zonder de geschorste Ruben Ybema, de geblesseerde Sander Buma en de afwezige zakenman Sjerp Jan Hofman. Hun vervangers waren Rick Demmer, Yvo de Roos en Pieter Theo weitenberg.

Al vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat de mannen van Workum moesten wennen aan het “biljartlaken” van de Heerenveense Boys. De pasing was verre van zuiver en daarnaast was de controle ver te zoeken. In de 15e minuut kregen de Boys uit Heerenveen een vrije trap rond op zo’n 25 meter van de goal, na een strakke voorzet kopte de spits de bal tegen de netten achter de Workummer Goallie Minnema. 0-1. Kort daarna wist Rein Attema één van de heren uit Heerenveen uit de tent te lokken die zich niet kon beheersen. De scheids was resoluut en trok de rode kaart.

Met nog zo’n 70 minuten te gaan leek de opdracht eenvoudig, met een hoog bal tempo de 10 van Heerenveen kapot spelen. Echter gebeurde er helemaal niets, Workum bleef onzorgvuldig in de pasing, creëerde geen kansen en heeft geen enkel moment in de wedstrijd gezeten. Uiteindelijk wisten de mannen van Heerenveense Boys er ook nog 2-0 van te gaan maken. Na 90 minuten verlieten de 11 van Workum met schaamte het veld, het was een middag om heel snel te vergeten.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Nijland op het programma, wederom een zware tegenstander. De missie is duidelijk, revanche na deze waardeloze wedstrijd, allen tot volgende week.

Jurgen