Heerenveense Boys 1 – Workum 1

Workum 1 schiet net te kort bij Heerenveense Boys

Na de prima overwinning van vorige week stond zaterdag 28 september de eerste topper op het programma. Workum 1 mocht op bezoek bij het altijd lastige Heerenveense Boys. Met een straffe wind over het veld en zo af en toe een buitje klonk om 3 uur het fluitsignaal.

De wedstrijd was nog maar net van start of Workum maakte de wedstrijd direct al een stukje uitdagender voor zichzelf. Na slordig balverlies en wat desorganisatie in de ploeg tekende Heerenveense Boys binnen 2 minuten al voor de 1-0. Ook na deze vroege tegengoal kreeg Workum nog geen grip op de wedstrijd. Door slordige passing en veel balverlies kon Heerenveense Boys profiteren en erg gevaarlijk worden vanuit de counter, al resulteerde dit in weinig grote kansen.

Na zo’n 25 minuten begon Workum eindelijk echt te voetballen. De bal werd goed rondgespeeld en de flanken werden bereikt. Dat leverde een tweetal goeie kansen op. Over de rechterkant kon Rick Demmer via een goeie actie de bal tweemaal bij Reindert Miedema krijgen. Helaas lukte het Reindert niet de bal tussen de palen plaatsen. Ook na twee goeie onderscheppingen wist Workum de bal niet in het doel te krijgen.

De tweede helft zette Workum 1 de goeie lijn door. Er werd prima gevoetbald en de druk werd opgevoerd. In de 52e minuut zorgde een terugspeelbal op de keeper voor een indirecte vrijetrap rond de penaltystip in de zestienmeter van Heerenveense Boys. Met alle spelers op hun doellijn mocht Rick Demmer aantreden om de bal hier tussendoor te schieten. Helaas lukte hem dat niet en ging ook deze bal er dus niet in.

Een paar minuten later zorgde wederom een terugspeelbal bijna voor een doelpunt. Deze keer was het een te korte bal richting de goalie van Workum. Die pass kon de spits van Heerenveense Boys onderscheppen, maar gelukkig voor Workum had laatstgenoemde zijn vizier niet op scherp en werkte hij de bal naast.

Er volgde een periode waarin beide ploegen veel strijd leverden. Workum 1 kwam tot de gevaarlijkste kansen. Een schot van Rick Demmer ging net voorlangs, een voorzet van Harmen Hiemstra op Remco Kuipers werd goed gekeerd door de keeper en zelfs in een laatste scrimmage voor het doel wist Workum de bal niet tegen de netten te werken. Zodoende floot de scheidsrechter na 90 minuten af bij een eindstand van 1-0.

Voor het gevoel was dit een wedstrijd waar meer in had kunnen zitten voor Workum 1. Volgende week speelt het team thuis tegen CVVO en wordt er weer gehoopt op veel steun van het publiek.