Heerenveense Boys 1 – Workum 1

Workum 1 verspeeld punten tegen Heerenveense Boys

Heerenveen– Op een grauwe mistige zaterdagmiddag treed Workum 1 aan bij en tegen Heerenveense Boys. Het punten verschil tussen beide clubs uit de derde klasse A bedraagt 5 punten. Na zo’n dertig minuten spelen wordt een uittrap van keeper Hartman op de linksback onderschept door een speler van Heerenveense Boys. De speler snijdt naar binnen en schiet de bal hard op de lat boven het hoofd van onze keeper. De bal komt terug en wordt door een speler van Workum over de lat gekopt. Corner… of toch niet? De scheidsrechter wijst met zijn hand naar de penaltystip. Tot overmaat van ramp krijgt Yvo de Roos ook nog een gele prent van de man in het zwart te zien. Wat blijkt, Yvo hield de nummer 10 heel kort vast waardoor de speler van Heerenveense Boys zijn balans kwijt raakte en op de grond viel terwijl de bal al over het doel was verdwenen. Het leek er op dat de roodhemden in de problemen zouden komen maar tot grote vreugde van Workum schiet de strafschopnemer de bal op de rechterpaal!

Nog geen zes minuten later geeft Jan Hofman een voorzet vanaf rechts, deze wordt verwerkt door de defensie van de Boys. Maar de bal komt op het randje van de 16 meter voor de voeten van Jurgen Buma die vervolgens verwoestend uithaalt en…. Scoort! Workum 1-0 Heerenveense Boys, dat is ook gelijk de ruststand in Heerenveen.

In de tweede helft komen de Groen-witten al snel weer op gelijke hoogte. Een lange bal vanuit de achterhoede wordt niet goed verwerkt door één van de centrale verdedigers van Workum. Uiteindelijk komt de bal een beetje gelukkig voor de voeten van een speler van Heerenveen die bal op een ietwat ongelukkige wijze achter keeper Arend Weerman weet te krijgen. In het verdere verloop van de wedstrijd zijn er eigenlijk geen ontzettende spannende momenten meer, daardoor blijft de 1-1 stand ook op het scorebord staan na 90 minuten voetbal. Workum kan dankzij deze uitslag niet dichter in de buurt komen van de koploper DWP. Volgende week speelt Workum thuis tegen Bant, wellicht liggen hier weer kansen om de jacht op de koppositie voort te zetten.

Oant neie wike!