Heerenveense Boys JO9-2 – Workum JO9-1

Eerherstel voor Workum JO9-1 ondanks nederlaag

Het team van Workum JO9-1 heeft zich zaterdag 25 maart jl. tegen Heerenveense Boys JO9-2 kranig geweerd. Ondanks een 4-2 nederlaag liepen de spelers tevreden van het veld. Ze hadden laten zien dat ze echt niet onder hoefden te doen voor de koploper in de 1e klasse.

De jongens van Workum JO9-1 hadden zich voorgenomen om zich in Heerenveen niet zo te laten inmaken als tijdens de thuiswedstrijd (2-10). Daarom begon het team vanuit een gesloten verdediging te voetballen. De laatste linie bestond deze keer uit Romano van Lierde, Hidde Daniels en Auke Lootsma. En bij afwezigheid van keeper Tieme Sieperda stond Chiel van het Reve vandaag in het doel. In het begin was het nog even wennen, maar gaandeweg de eerste helft bleek Workum het countervoetbal aardig onder de knie te krijgen. Voor Heerenveense Boys was er in eerste instantie geen doorkomen aan. En tijdens een tegenaanval schoot Max Sijrier na een mooi één-tweetje met Marco Bakker de bal schitterend over de keeper van Heerenveense Boys in het doel: 0-1! De tegenstanders schrokken wakker en rechten hun ruggen. Binnen tien minuten knalde een Heerenveense aanvaller op bijna net zo’n mooie manier de bal over onze keeper heen. Het stond dus weer gelijk, maar nog steeds had Workum de wedstrijd onder controle. Nadat hij op het middenveld de bal veroverde, stuurde Djustin de Jong met een pass Rutger Overwijk de diepte in. Hij begon aan een fantastische solo en rondde deze af met een harde diagonale trap in de verste hoek: 1-2 voor Workum. Omdat vervolgens iedereen van Workum JO9-1 keurig bleef meeverdedigen, werd met die stand de rust gehaald.

Maar direct vanaf het begin van de tweede helft zette Heerenveense Boys flink druk. Mede daardoor gingen de spelers bij Workum steeds meer uit hun positie lopen. Desondanks kwamen de doelpunten van Heerenveense Boys JO9-2 voornamelijk uit standaardsituaties: een (onterechte) vrije trap en een corner die er bijna rechtstreeks in gingen en een onhoudbaar afstandsschot. Waarbij onze reservekeeper Chiel in sommige gevallen misschien ook net wat lengte tekort kwam. Toch ging Workum JO9-1 eervol tenonder en hoefden onze jongens zich helemaal niet voor de 4-2 nederlaag te schamen. De vorm van vóór de winterstop komt langzaamaan weer terug. Met op papier minder sterke tegenstanders moeten er de komende weken weer punten te halen zijn, zou je denken.

Uit standaardsituaties werd Heerenveense Boys gevaarlijk.

De gesloten verdediging van Workum JO9-1.

De tweede helft ging het er soms flink aan toe.